Κάλεσμα της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για συμμετοχή στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “29η DETROP BOUTIQUE & 9η ARTOZYMA 2020”

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, συμμετέχοντας στην 29η DETROP BOUTIQUE & 9η ARTOZYMA 2020, που θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Στην Detrop Boutique 2020 θα πραγματοποιηθεί το θεματικό σαλόνι CHEESE n’ WINE 2020, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν γεύσεις ποικίλων τυριών με τη συνοδεία κρασιού. Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του 2016 και 2018, οι δυο κλάδοι καθιερώνονται πλέον και θα παρευρεθούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός με αναβαθμισμένη παρουσία. Θα πραγματοποιηθούν επίσης και παράλληλες εκδηλώσεις όπως το “DELICIOUS GROCERY’ (ένα μοντέρνο μπακάλικο στολισμένο με τα προϊόντα των παραγωγών), το “BEER & COLD CUTS” (θεματικό σαλόνι για τον κόσμο της μπύρας) και το “TREND’S PRESENTATION” (όπου παρουσιάζονται μέσω προϊόντων όλες οι διεθνείς τάσεις στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας).

Για την πραγματοποίηση των εκθέσεων, η Π.Κ.Μ. έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία
καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός ανά σταντ 6 τ.μ. για τους 2 εκθεσιακούς χώρους
αποτελείται από:
29η DETROP BOUTIQUE 2020 – Περίπτερο 12 ΔΕΘ / σταντ 6 τ.μ.
ΔΑΠΕΔΟ :μοκέτα Alma Elea χρώματος σκούρο γκρι
ΔΟΜΗ : σύστημα αλουμινίου OCTANORM (Y: 2.50m)
ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
ΠΛΗΡΩΣΗ : panels δερματίνης γκρι χρώματος σε συνδυασμό με panel δερματίνης
λευκού χρώματος
ΕΠΙΓΡΑΦΗ :επωνυμία σε οβάλ επιγραφή
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ :infodesk αλουμινίου με λευκά panels -1 τεμ., σκαμπό-1 τεμ., ράφι
100×30 εκ – 1 τεμ.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ :πρίζα 500W, 1 θέσης -1 τεμ., HQI – 2 τεμ.
CHEESE & WINE 2020 – Περίπτερο 8 ΔΕΘ / σταντ 6 τ.μ.
ΔΑΠΕΔΟ :Μοκέτα Alma Elea χρώματος ανοιχτό μπεζ
ΔΟΜΗ :Σύστημα αλουμινίου Octanorm (Η : 2,50m)
ΠΛΗΡΩΣΗ :Panels δερματίνης μαύρου χρώματος
ΕΠΙΓΡΑΦΗ :Επωνυμία σε οβάλ επιγραφή
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Infodesk αλουμινίου σε συνδυασμό με OSB – 1 τεμ., σκαμπό- 1 τεμ.,
ράφια 100×30 εκ.- 2 τεμ.
ΒΙΤΡΙΝΑ :3 γυάλινα ράφια, 1 τεμ.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ :Πρίζα 500W, 1 θέσης -1 τεμ., HQI – 2 τεμ.
Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται επίσης οι λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό, καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση internet κ.α.), αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών και απορριμμάτων κ.α. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης έξτρα εξοπλισμού (τραπέζι, καρέκλες, ψυγείο κ.α.) με το κόστος να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, σε διακριτό χώρο γευσιγνωσίας με live cooking & tasting
event κ.α.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-20:00, Δευτέρα 10:00-18:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη έκθεση για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 6 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
• Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της
προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
• Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,
• Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313-330350 κα Γλυκερία Καραλή, 2313-330428 κ. Γεώργιος Φανέλης και 2313-330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.

Αίτηση συμμετοχής Detrop Boutique
Αίτηση συμμετοχής Cheese & Wine