Εορτασμός της 107ης επετείου της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής και της απελευθέρωσης της Νιγρίτας από τους βούλγαρους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ … ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ»

«Πλατανούδια» 17 Φεβρουαρίου 1913 – Νιγρίτα 21 Φεβρουαρίου 1913

Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 (Τερπνή)

07:30 Θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι Ζωοδόχου Πηγής και μνημόσυνο πεσόντων.

10:55 Τέλος προσέλευσης κοινού και επισήμων στο Ηρώο Τερπνής στα «Πλατανούδια»

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Οι Βουλευτές του Νομού. Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Διοικητής του 10ου Σ.Π. Σερρών. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας. Η Ειρηνοδίκης Νιγρίτας . Οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών . Οι Πρόεδροι –Προϊστάμενοι Οργανισμών Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών Ι.Δ. . Οι υπηρετούντες στην Νιγρίτα Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με στολή κατά ιεραρχική τάξη καθώς και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί . Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ε.Α. Νιγρίτας .Οι τέως αιρετοί Δήμαρχοι της πόλης. Οι Διευθυντές και οι μαθητές: των Γενικών Λυκείων Νιγρίτας και Μαυροθάλασσας, του Ε.Π.Α.Λ. Νιγρίτας, του Εργαστηριακού Κέντρου, των Γυμνασίων Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Δημητριτσίου, των Δημοτικών Σχολείων Νιγρίτας , Τερπνής, Δημητριτσίου, Σιτοχωρίου και Μαυροθάλασσας, οι Δ/ντες των τοπικών Εφημερίδων, Εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Βισαλτίας , ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Βισαλτίας , οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και όλος ο Λαός.

11:00 Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης

  •      Προσκλητήριο πεσόντων
  •      Κατάθεση στεφάνων
  •      Εκφώνηση πανηγυρικού ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Παναγιώτη Χατζαρόπουλο
  •      Ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

12:00 Παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής

12:30 Χορευτικά από το Παιδικό Τμήμα Παραδοσιακού χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής. Ακολουθεί Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Νιγρίτας)

19:30 Χορωδιακή εκδήλωση με την συμμετοχή των Χορωδιακών Τμημάτων Φαιάκων Κέρκυρας, Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων, Θρακικής Εστίας Σερρών, Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης» και του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Νιγρίτας)

18:00 Βράβευση των αποφοίτων των Λυκείων του Δήμου Βισαλτίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά το έτος 2019. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 (Νιγρίτα)

07:00 Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Νιγρίτας – Εωθινό Πανηγυρικές Κωδωνοκρουσίες

07:30 Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπεταν Γιώργη Γιαγκλή, απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής,στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

10:50 Τέλος προσέλευσης Κοινού

10:55 Τέλος Προσέλευσης Επισήμων

11:00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας

ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Οι Βουλευτές του Νομού. Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. Ο Διοικητής του 10ου Σ.Π.Σερρών.Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας. Η Ειρηνοδίκης Νιγρίτας . Οι Προϊστάμενοι των Δημόσιων Υπηρεσιών . Οι Πρόεδροι –Προϊστάμενοι Οργανισμών Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και Οργανισμών Ι.Δ. . Οι υπηρετούντες στην Νιγρίτα Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας με στολή κατά ιεραρχική τάξη καθώς και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί . Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ε.Α. Νιγρίτας .Οι τέως αιρετοί Δήμαρχοι της πόλης. Οι Διευθυντές και οι μαθητές: των Γενικών Λυκείων Νιγρίτας και Μαυροθάλασσας, του Ε.Π.Α.Λ. Νιγρίτας, του Εργαστηριακού Κέντρου, των Γυμνασίων Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας και Δημητριτσίου, των Δημοτικών Σχολείων Νιγρίτας , Τερπνής, Δημητριτσίου, Σιτοχωρίου και Μαυροθάλασσας, οι Δ/ντές των τοπικών Εφημερίδων, Εκπρόσωπος της ΟΕΒΕΣ Βισαλτίας , ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Βισαλτίας , οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και όλος ο Λαός.

11:15 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Νιγρίτας κ. Ευστάθιο Παπακωνσταντίνου.

11:30 Μετάβαση της πομπής στο Ηρώο Νιγρίτας και Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης.

-Κατάθεση στεφάνων

– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ανάκρουσηΕθνικού Ύμνου

12:00 Παρέλαση μαθητών των σχολείων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βισαλτίας, Τμήματος Απογόνων Μακεδονομάχων και Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

18:00 Υποστολή της Σημαίας

-Η Δημοτική Φιλαρμονική και τα τμήματά της θα αποδώσει τιμές και θα λάβει μέρος σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις .

– Τα Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας παρακαλείται να μεριμνήσει για τον Σημαιοστολισμό των καταστημάτων και των σπιτιών και για την τήρηση της τάξης στις εορταστικές εκδηλώσεις .

Τελετάρχες ορίζουμε για την 17η Φεβρουαρίου τον κ. Χρήστο Καρδαρά, υπάλληλο του Δήμου και για την 21η Φεβρουαρίου τους   Δημοτικούς Υπαλλήλους κ.κ. Παναγιώτη Χατζηθωμά και Βασίλη Σκαπέρδα.