Πώς διαλέγουμε φίλτρα νερού;

Τα φίλτρα νερού χωρίς αμφιβολία φαίνεται ότι επιλέγονται ολοένα και περισσότερο από τους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαια τυχαίο, αφού τα παλιά συστήματα ύδρευσης των περισσότερων περιοχών στη χώρα μας καθιστούν το νερό επικίνδυνο για την υγεία μας.

Οι σκουριασμένες σωληνώσεις αυτού του δικτύου μεταφέρουν μαζί με το νερό και πολλές επιβλαβείς ουσίες για την υγεία μας, όπως σκουριά και χώμα, οι οποίες φυσικά δεν πρέπει να καταλήξουν στο ποτήρι μας.

Και κάπως έτσι προέκυψε η ανάγκη για τα φίλτρα νερού σχεδόν σε κάθε σπίτι σήμερα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε κάποιο φίλτρο νερού:

  • Προσδιορίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες:

Είναι σημαντικό πριν προχωρήσετε στην αγορά φίλτρων νερού, να προβείτε σε ανάλυση του νερού της βρύσης σας και ο λόγος είναι απλός. Δεν έχουν όλα τα νερά της βρύσης τα ίδια χαρακτηριστικά. Πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν τα προβλήματα που έχει το νερό που φτάνει στη δική σας βρύση, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το καταλληλότερο φίλτρο νερού.

  • Προσέχουμε την ποιότητα του φιλτραρισμένου νερού:

Το νερό δεν είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο μόνο για να καταλαγιάζει τη δίψα του, αλλά πολύ περισσότερο για να του προσφέρει τις διάφορες ωφέλιμες ουσίες που βρίσκονται σε αυτό, πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι το 70% του ανθρώπινου οργανισμού αποτελείται από νερό.

Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέξουμε το φίλτρο νερού που θα αγοράσουμε να αφαιρεί μόνο τις επιβλαβείς ουσίες για τον οργανισμό και ταυτόχρονα να επιτρέπει να διέρχονται ελεύθερα και τα ωφέλιμα στοιχεία του νερού, όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο που χρειάζεται να προσλάβει ο οργανισμός μας.

  • Βεβαιωνόμαστε για την κανονική ροή της βρύσης:

Πολλές φορές τοποθετούμε φίλτρα νερού τα οποία μειώνουν αισθητά τη ροή του νερού στη βρύση μας. Και γι’ αυτό δεν ευθύνεται φυσικά το φίλτρο, απλώς πρέπει να βρούμε το κατάλληλο για τη δική μας βρύση.

Επομένως, είναι σημαντικό να βρούμε το φίλτρο εκείνο το οποίο πέρα από την απομάκρυνση των επιβλαβών στοιχείων από το νερό, δε θα επηρεάζει με κανέναν τρόπο τη ροή του.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω κριτήρια σε ό,τι αφορά τα φίλτρα νερού, θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι να διαλέξουμε το πλέον κατάλληλο φίλτρο για το δικό μας σπίτι και τις δικές μας ανάγκες.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το φίλτρο νερού που θα επιλέξουμε να είναι πιστοποιημένο. Κι αν δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, μπορούμε απλά να απευθυνθούμε στις κατασκευάστριες εταιρείες ή σε νόμιμους εκπροσώπους τους για να προμηθευτούμε το προϊόν.

Μάλιστα, το εξειδικευμένο προσωπικό θα μας λύσει οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα φίλτρα νερού και θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο φίλτρο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μας στο μέγιστο βαθμό.