Πως να επιλέξετε το σωστό χρώμα στους καναπέδες

Η επιλογή στους καναπέδες του σαλονιού μας είναι δύσκολη και παίζει καθοριστική σημασία για το σπίτι μας, αφού το σαλόνι μας είναι στο επίκεντρο του σπιτιού μας. Εκεί περνάμε τις περισσότερες ώρες μας, δεχόμαστε φίλους και ψυχαγωγούμε εμάς και την οικογένεια μας.

Γι’ αυτό το λόγο ας δούμε πώς μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο χρώμα για τον καναπέ μας:

  • Λάβετε υπόψη το ύψος του καναπέ

Αν ο καναπές ακουμπάει στο πάτωμα και δεν έχει ψηλά πόδια καλό θα ήταν το χρώμα του να έχει κάποιους τόνους διαφορά από αυτό για να ξεχωρίζει από το πάτωμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα «χάσει» τον όγκο του και το σχήμα του.

Αν όμως ο καναπές στέκεται σε μια απόσταση από το πάτωμα θα μπορούσε και να είναι στον ίδιο τόνο με το δάπεδο.  Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια «μαγική» αίσθηση πως ο καναπές αιωρείται από το πάτωμα.

  • Σκεφτείτε το χρώμα του τοίχου

Η σχέση με το χρώμα του τοίχου είναι ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας στο να επιλέξετε χρώμα στους καναπέδες σας. Αν ο καναπές ακουμπάει σε τοίχο φροντίζουμε να μην μπλέξουμε ψυχρά με θερμά χρώματα. Αν ο τοίχος είναι σε θερμή παλέτα, διαλέγουμε ένα θερμό χρώμα για το ύφασμα του καναπέ σε όποιον τόνο μας αρέσει.

  • Η σχέση με τα χρώματα του ξύλου

Αν τα ξύλινα έπιπλα που έχουμε επιλέξει είναι όλα σκούρα φροντίζουμε ο καναπές να είναι ανοιχτόχρωμος, έτσι ώστε να μην σκοτεινιάσει ο χώρος του σαλονιού. Αν τα έπιπλα είναι ανοιχτόχρωμα τότε είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε  ότι μας αρέσει γιατί το χρώμα θα δώσει όλη την ένταση στον χώρο.

  • Σημαντικός ο όγκος του καναπέ

Ο καναπές είναι το αντικείμενο με τον μεγαλύτερο όγκο στον χώρο του σαλονιού και είναι αυτός που θα δώσει το καθοριστικό χρώμα στο χώρο. Φροντίζουμε λοιπόν το χρώμα που θα επιλέξουμε  να είναι το αγαπημένο μας.

  • Η σχέση με τη σύνθεση του υφάσματος

Αν επιλέξουμε ένα ύφασμα με φυσικές ίνες φροντίζουμε να μην διαλέξουμε πολύ έντονο χρώμα για τους καναπέδες μας. Οι φυσικές ίνες δείχνουν καλύτερα σε φυσικές ή παστέλ αποχρώσεις. Αν επιλέξουμε ένα ύφασμα νέας τεχνολογίας μπορούμε να κάνουμε τον καναπέ μας ακόμη και κατάλευκο, αφού καθαρίζει εύκολα από όλους τους δύσκολους καθημερινούς λεκέδες.

  • Οι χρήστες

Η σχέση με τους χρήστες είναι καθοριστική στο να επιλέξετε χρώμα καναπέ. Αν στο σπίτι κατοικούν και παιδιά μικρής ηλικίας φροντίζουμε να επιλέξουμε χρώμα που οι λεκέδες δεν θα φαίνονται. Αν μιλάμε για το σπίτι ενός εργένη τα χρώματα σκουραίνουν και ψυχραίνουν για να αποπνέουν και λίγο μυστήριο.

Εύκολα λοιπόν θα βρούμε το χρώμα και το ύφασμα του καναπέ που ταιριάζει στο δικό μας σαλόνι μέσα από την πληθώρα σε έπιπλα Sofa.gr. Μόνο λίγα κλικ μας χωρίζουν και μέσα σε λίγες μέρες τα έχουμε σπίτι μας!