Go Σπίτι: Μεγάλες και μικρές ιδέες για το σαλόνι μας

Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι ένας χώρος που είναι εύκολο να τον διακοσμήσουμε. Υπάρχουν άφθονες επιλογές σε έπιπλα, όπως καναπέδες, πολυθρόνες, τραπέζια, βιβλιοθήκες, ακόμα και μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως βάζα και φυτά εσωτερικού χώρου, μαξιλάρια ή και χαλιά.

Σε κάθε περίπτωση, όταν έρχεται εκείνη η ώρα της διακόσμησης είναι καλό να ξεκινήσουμε από τα μεγαλύτερα και πιο ογκώδη έπιπλα προχωρώντας στις μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά που θέλουμε.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κάνουμε το σαλόνι μας να δείχνει και να είναι ξεχωριστό;

  • Προτιμάμε το ξύλο. Τα έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από ξύλο προσδίδουν μια κλασική και ταυτόχρονα σύγχρονη αισθητική στο χώρο μας ενώ παράλληλα είναι ιδανικά τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι αν συνδυαστούν με αντίστοιχα διακοσμητικά στοιχεία.
  • Αλλάζουμε τα κουρτινόξυλα στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σαλονιού μας, συνδυάζοντάς τα με τα έπιπλα. Μάλιστα, αν έχουμε επιλέξει τα ξύλινα έπιπλα ως βάση για το σαλόνι, μπορούμε να ακολουθήσουμε το ίδιο στυλ και στις κουρτινόβεργες ή ιδανικά μπορούμε να προχωρήσουμε σε mixandmatch προτιμώντας κουρτινόβεργες από μέταλλο. Κάτι τέτοιο κάνει τη διακόσμησή μας πολύ μοντέρνα και προσδίδει άποψη και πρωτοτυπία στο χώρο μας.
  • Φυσικά, ανάλογα με το κουρτινόξυλο που θα επιλέξουμε, θα προβούμε και στην αγορά των κατάλληλων κουρτινών. Για παράδειγμα, αν είμαστε λάτρεις των βαριών κουρτινών στο σαλόνι μας, είναι περισσότερο ασφαλές να επιλέξουμε μεταλλικά κουρτινόξυλα που αντέχουν μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τα ξύλινα.
  • Επιλέγουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου για το σαλόνι μας, τα οποία φέρνουν δροσιά στο χώρο μας και θετική αύρα. Μάλιστα, είναι εκπληκτικό το πώς τα διάφορα στοιχεία από τη φύση μπορούν να ταιριάξουν αρμονικά σε κάθε στυλ διακόσμησης.
  • Επιπλέον, μια υπέροχη επιλογή για εύκολη και γρήγορη διακόσμηση είναι οι ταπετσαρίες τοίχου σε διάφορα μοτίβα, όπως τούβλα και πέτρα. Αυτές οι ταπετσαρίες δίνουν μια πρωτότυπη αίσθηση ιδίως αν η διακόσμηση του σπιτιού σας κινείται σε βιομηχανικό στυλ.
  • Αν, από την άλλη, δεν θέλετε να εφαρμόσετε μια ταπετσαρία σε ολόκληρο τον τοίχο, μπορείτε να επενδύσετε σε αυτοκόλλητα τοίχου για συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, είναι εύκολο ανάλογα με την εποχή να τα αλλάζετε. Για παράδειγμα, τώρα που διανύουμε την περίοδο της άνοιξης μπορείτε να επιλέξετε αυτοκόλλητα που απεικονίζουν λουλούδια ή ανοιξιάτικα δέντρα όπως οι αμυγδαλιές. Ειδικά, αν οι τοίχοι μας είναι μονόχρωμοι σε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις, τέτοιου είδους αυτοκόλλητα θα κάνουν τον χώρο μας περισσότερο χαρούμενο, φωτεινό και φυσικά χρωματιστό.

Αυτές είναι μερικές βασικές και οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού μας και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει, ώστε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε αυτές τις λύσεις με έναν δημιουργικό τρόπο κάνοντας το σαλόνι μας όμορφο και ξεχωριστό.