Κτήμα Μελίδου: Η “Κρυφή Κοιλάδα” που θα σας μαγέψει

Από το Σιδηρόκαστρο Σερρών σε ένα μικρό φυσικό παράδεισο 40 στρεμμάτων σε μια “Κρυφή Κοιλάδα” απαράμιλλης ομορφιάς που διαρρέει ο ποταμός Κρουσσοβίτης, η οικογένεια Μελίδoυ σας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πολιτισμό και την ιστορία.

Με πίστη στις οινικές παραδόσεις συνεπικουρούμενη με βαθιά γνώση, πορεύεται στο μαγικό ταξίδι της οινοπαραγωγής από το 2002. Στην «Κρυφή Κοιλάδα» όραμά τους είναι η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και θέτουν συνεχώς νέες προκλήσεις και στόχους σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης.

Από ότι φαίνεται τα καταφέρνουν και πολύ καλά μάλιστα! Απόδειξη οι συνεχείς διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως ο Berliner Wine Trophy στην Γερμανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια με ποικιλίες μαύρων σταφυλιών Cabernet Sauvignon και Merlot αλλά και λευκών Chardonnay αγκαλιασμένα από το ιδανικό μικροκλίμα της κοιλάδας, μας προσφέρουν αποστάγματα αλήθειας στα οποία αντικατοπτρίζονται η καθημερινότητα, τα πάθη και τα όνειρα της ελληνικής παράδοσης.

Η παραμονή των ερυθρών κρασιών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια προσθέτει γεύση και δομή και ξεχωριστή φινέτσα. Σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, τα δρύινα βαρέλια προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στα κρασιά για να τα απολαύσετε όταν έρθει η ώρα στο ποτήρι σας.

Η οικογένεια Μελίδου θα χαρεί να σας ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις και να σας μυήσει στον μαγικό κόσμο του κρασιού και της Κρυφής Κοιλάδας. Το οινοποιείο τους είναι επισκέψιμο και αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων στους φίλους του οίνου καθώς στο Κτήμα Μελίδου είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά και τις εμπειρίες τους.

 

«Λευκή Πόλη» Ασύρτικο
Φέτος το καλοκαίρι θα αγαπήσετε το αρωματικό Ασύρτικο «λευκή Πόλη» (χρυσό μετάλλιο το 2015,2017 και 2018 Berliner Wine Trophy) στο οποίο θα συναντήσετε λεπτά αρώματα λεμονιού, ροδάκινου και γκρέιπφρουτ.

«Λευκή Πόλη» Ροζέ
Ιδανική επιλογή για τους ζεστούς μήνες που ακολουθούν είναι και το «λευκή Πόλη» ροζέ. Απολαυστικά φρέσκια η μύτη όπου ξεχωρίζει εύκολα η αρωματική παλέτα της ώριμης φράουλας, του βατόμουρο και ανανά. Στο στόμα πλούσια δομή, δύναμη και δροσιστική οξύτητα Μια ευχάριστη αλλαγή για τους λάτρεις του ερυθρού οίνου για αυτούς τους μήνες. Απολαύστε το με ψάρι, ζυμαρικά ή απλά με καλή παρέα.


«Κρυφή Κοιλάδα» Cabernet Sauvignon-Syrah
Το cabernet sauvignon, ο βασιλιάς των ερυθρών κρασιών, ένα έντονο κρασί, με γεμάτο σώμα και δυνατές τανίνες συνδυάζεται άψογα με το syrah και αφήνουν μια ισορροπημένη γεύση με φρουτώδη επίγευση ενώ το πέρασμά τους από τα δρύινα βαρέλια αφήνει το αποτύπωμα της παλαίωσης.

«Μαύρος Βράχος» Syrah
Σπάνιος και μεγάλος ο Μαύρος Βράχος. Θα προκαλέσει ευχάριστα τους οινογνώστες και όχι μόνο αυτούς. Περίπλοκη και ισορροπημένη μύτη από γλυκά μπαχαρικά και νότες καπνιστού. Εντυπωσιακή εξέλιξη στο στόμα από πιπέρι, βιολέτα, και ώριμα κόκκινα φρούτα. Μακρά επίγευση που θυμίζει τριμμένο καρύδι και αγριοκέρασο. Ο “Μαύρος Βράχος” είναι  από σταφύλια παραγωγής του 2017, παλαιώθηκε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, εμφιαλώθηκε το 2020 και ήρθε η πρώτη διάκριση, το χρυσό μετάλλιο στον Berliner Wine Trophy.