Must-have μαιευτηρίου: Τι πρέπει να πάρετε για το μωρό σας

Η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας, η στιγμή που θα φέρετε στον κόσμο το μικρό σας αγγελούδι πλησιάζει και εσείς σκέφτεστε ότι είναι ώρα να προετοιμάσετε όλα όσα θα χρειαστεί το μωρό σας στο μαιευτήριο; Αν δεν ξέρετε τι να πάρετε μαζί σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Παρακάτω θα βρείτε τα must-have που δεν πρέπει να παραλείψετε ώστε να είστε απόλυτα οργανωμένη.

Βρεφικά ρούχα

Τα βρεφικά ρούχα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα πράγματα του μαιευτηρίου. Καλτσάκια, φορμάκια ύπνου, εσωτερικά φορμάκια, ρούχα εξόδου από το μαιευτήριο, γαντάκια και σκουφάκια είναι τα βασικά είδη ρουχισμού που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε. Φροντίστε να πάρετε μαζί σας τουλάχιστον 3-4 φορμάκια καθώς τα μωρά τείνουν να λερώνονται συνεχώς και στο μαιευτήριο δεν θα έχετε την δυνατότητα να τα πλύνετε, ενώ κατά την έρευνα αγοράς βρεφικών ρούχων θα σας προτείναμε να αναζητήσετε ρούχα με μαλακά, υποαλλεργικά υφάσματα, κατάλληλα για την βρεφική ευαίσθητη επιδερμίδα.

Προίκα μωρού

Τα σετ προίκας μωρού ανήκουν επίσης στην κατηγορία των αντικειμένων που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε στο μαιευτήριο. Προμηθευτείτε ένα σετ με απαλά σεντόνια, πετσέτες, ένα μαλακό βρεφικό μπουρνούζι με κουκούλα και ένα απαλό βαμβακερό πανάκι για να σκουπίζετε το γάλα που μπορεί να βγάλει το μωρό σας. Η βρεφική κουβερτούλα είναι επίσης κάτι που πρέπει να φροντίσετε να συμπεριλαμβάνεται στο σετ προίκας μωρού, ενώ αναλόγως με την εποχή αναζητήστε πικέ ή φλις κουβέρτες.

Είδη περιποίησης

Η φροντίδα του μωρού είναι πολύ σημαντική και μπορεί στο μαιευτήριο που έχετε επιλέξει να γεννήσετε να σας παρέχονται ορισμένα βασικά είδη περιποίησης του μωρού, ωστόσο οφείλετε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει στην βαλίτσα του μαιευτηρίου αρκετές πάνες, αφού ένα μωρό μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 12 πάνες μέσα στην μέρα, μωρομάντηλα, βαμβάκι, κρέμα σώματος για την ευαίσθητη επιδερμίδα του αλλά και κρέμα συγκάματος απαραίτητη μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

Καλαθούνες

Φυσικά η παραμονή σας στο μαιευτήριο έχει ημερομηνία λήξης και πολύ σύντομα θα είστε έτοιμη να γυρίσετε στο σπίτι οικογενειακώς. Πως όμως θα μεταφέρετε το μωρό σας με ασφάλεια; Η καλύτερη λύση είναι μέσα στις ειδικές καλαθούνες όπου το μικρό σας αγγελούδι θα νιώθει προστατευμένο. Όσον αφορά το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα ειδικό βρεφικό κάθισμα και να το τοποθετήσετε στις πίσω θέσεις πριν ακόμη ξεκινήσετε για το μαιευτήριο. Είναι μια επένδυση που θα σας φανεί χρήσιμη για πολύ καιρό και σίγουρα δεν μπορείτε να θέσετε την ασφάλεια του νεογέννητου μωρού σας σε κίνδυνο.