Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις γεννήτριες

Αν χρειαζόσαστε κάποια εφεδρική πηγή ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πρέπει σίγουρα να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μία γεννήτρια. Είτε προτιμάτε μία γεννήτρια πετρελαίου, είτε μία γεννήτρια βενζίνης, το μόνο σίγουρο είναι ότι με μία γεννήτρια στο σπίτι, θα αισθάνεστε περισσότερη σιγουριά, αφού ποτέ δεν ξέρετε αν θα γίνει κάποια ξαφνική διακοπή του ρεύματος.

Το να διαλέξετε μία γεννήτρια, είναι σίγουρα μία περίπλοκη διαδικασία. Ειδικά αν σκεφτείτε ότι σχεδόν κανείς δεν είναι εξοικειωμένος με τις αρχές της ηλεκτρολογίας, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι αγοραστές δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ψάχνουν, κατά την έρευνα για την αγορά μίας γεννήτριας.

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τα χρήματά σας, πρώτον επειδή η τιμή αγοράς μίας γεννήτριας είναι υψηλή και δεύτερον, λόγω του ακριβού κόστους της συντήρησής της και του κόστους των ανταλλακτικών, σε περίπτωση που χρειαστούν.

Φυσικά, μην ξεχνάτε πως το υψηλό επίπεδο θορύβου που παράγει μία γεννήτρια, οι δυσάρεστες αναθυμιάσεις της και η υπερβολική κατανάλωση λαδιού, μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα.

Είναι δεδομένο πως οι γεννήτριες πετρελαίου, έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τα εξής:

1.Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

2.Το κόστος της συντήρησης είναι χαμηλότερο, από ό,τι είναι για τις γεννήτριες βενζίνης.

3.Η παραγωγή κάθε ενός kW ηλεκτρικής ενέργειας, κοστίζει 38% λιγότερο.

4.Χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία σε πλήρη ισχύ, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε έναν σιγαστήρας υψηλής ποιότητας.

5.Λειτουργούν με μεγαλύτερη ταχύτητα

Παρόλο που οι κινητήρες ντίζελ λειτουργούν με διπλάσια ταχύτητα, στις 3600 στροφές ανά λεπτό, δεν είναι τόσο ανθεκτικοί και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συνήθως σε εφαρμογές ελαφρού φορτίου, όπως είναι οι φορητές μονάδες ισχύος.

Ποια είναι λοιπόν τα κρίσιμα κριτήρια, για την επιλογή μιας γεννήτριες για το σπίτι σας;

1.Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια γεννήτρια πετρελαίου, με έναν καλό και αποτελεσματικό σιγαστήρα.

2.Οι καθαριστές αέρα είναι απολύτως απαραίτητοι.

3.Η γεννήτρια σας πρέπει να διαθέτει συναγερμούς για την χαμηλή στάθμη του λαδιού και για διακοπή σε περίπτωσης υπερφόρτωσης.

4.Για να είστε σίγουροι για την ισχύ της γεννήτριας σας, προσθέστε επιπλέον 25% στην ονομαστική ισχύ που απαιτείται.

5.Ελέγξτε τη διάρκεια της εγγύησης και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών και της συντήρησης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε, πως μία γεννήτρια δεν είναι μία ασήμαντη αγορά. Είναι πάνω από όλα μία επένδυση, για την άνεση και την ασφάλεια σας μακροπρόθεσμα.