Κάντε Πασχαλινές κατασκευές με τα παιδιά σας!

Κάθε στιγμή που περνάτε με τα μικρά σας αγγελούδια είναι ξεχωριστή και πρέπει να την εκμεταλλεύεστε στο έπακρο προκειμένου να αξιοποιείτε δημιουργικά τον χρόνο σας. Μια από τις πιο δημιουργικές ασχολίες είναι αναμφισβήτητα οι κατασκευές, για τις οποίες ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι καθώς τους επιτρέπουν να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν υπέροχα διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα. Αναζητήστε παρακάτω ορισμένες ιδέες για τις πιο ωραίες Πασχαλινές χειροτεχνίες που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας και απολαύστε κάθε λεπτό μαζί τους.

Φτιάξτε λαμπάδες

Το σήμα κατατεθέν της γιορτής του Πάσχα δεν είναι άλλο από τις λαμπάδες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα μικρά σας περιμένουν τους νονούς τους με ανυπομονησία, προκειμένου να δουν τις λαμπάδες που τους έχουν αγοράσει και να παίξουν με τα παιχνίδια που τις συνοδεύουν. Τι θα λέγατε φέτος να κάνετε την διαφορά και να δημιουργήσετε μαζί τις αγαπημένες τους λαμπάδες; Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κεριά, κατά προτίμηση χρωματιστά, κόλλα σιλικόνης, ιδιαίτερες κορδέλες, φιόγκους, και διακοσμητικά που θα τοποθετήσετε πάνω σε αυτές. Μπορείτε ακόμη να αναζητήσετε ξύλινα παιχνίδια και να φτιάξετε τις πιο παιχνιδιάρικες λαμπάδες για αγόρια ή κορίτσια!

Κατασκευάστε λαγουδάκια

All time classic στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού σας την περίοδο του Πάσχα αποτελούν τα λαγουδάκια σε όλες τους τις εκδοχές. Τα παιδιά σας αγαπούν αυτά τα διακοσμητικά και δεν χάνουν ευκαιρία να παίξουν μαζί τους, είναι βέβαιο λοιπόν πως θα ξετρελαθούν αν αποφασίσετε να φτιάξετε παρέα τα πιο όμορφα λαγουδάκια. Τα υλικά για αυτή την κατασκευή βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας και το μόνο που έχετε να κάνετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να μετατρέψετε ορισμένα παλιά ζευγάρια κάλτσες, ματάκια, βαμβάκι και κορδέλες, στα πιο γλυκά Πασχαλινά λαγουδάκια.

Δημιουργήστε κάρτες

Οι κάρτες συνιστούν την πιο εύκολη λύση, αφού η κατασκευή τους απαιτεί λίγο σχετικά χρόνο και τα υλικά τους είναι εξαιρετικά οικονομικά. Προμηθευτείτε χαρτόνια σε διαφορετικά χρώματα και υφές (π.χ. χαρτόνια γυαλιστερά, γκοφρέ χαρτιά, χαρτόνια με χρυσόσκονη, κλπ.), glitter, κόλλα, ένα ψαλίδι και μαρκαδόρους και κατασκευάστε τετράγωνες κάρτες ή κάρτες στρογγυλές σε σχέδιο πασχαλινού αυγού. Μπορείτε ακόμη να εκτυπώσετε ορισμένες πασχαλινές ζωγραφιές που θα βρείτε online, να προτρέψετε τα μικρά σας να τις ζωγραφίσουν και στην συνέχεια να τις κολλήσετε πάνω στο χαρτόνι. Γράψτε μέσα στις κάρτες μια όμορφη ευχή και τα ονόματά σας και διακοσμήστε το σπίτι σας με τον πιο όμορφο τρόπο. Φυσικά μπορείτε να δωρίσετε τις κάρτες σας στους αγαπημένους φίλους και συγγενείς σας. Είναι σίγουρο πως η γιαγιά ή ο παππούς, ο νονός ή η νονά, ο θείος ή η θεία θα συγκινηθούν πολύ λαμβάνοντας μια κάρτα από τα χεράκια των παιδιών σας!