Τι να κάνετε αν το κατοικίδιό σας αισθάνεται άβολα στο νέο σας σπίτι

Η μετακόμιση σε νέο σπίτι αποτελεί μια μεγάλη προσαρμογή, τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιό σας. Ο χνουδωτός φίλος σας, μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον και να νιώσει άνετα. Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου, είναι σημαντικό να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας, σε αυτή τη μετάβαση. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, αν το κατοικίδιό σας δεν αισθάνεται άνετα στο νέο σας σπίτι.

Κρατήστε αντικείμενα που του είναι οικεία

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι, μπορεί να αποτελέσει αναστάτωση για το κατοικίδιό σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να του παρέχετε αντικείμενα, που του είναι οικεία.

Φέρτε στο νέο σας σπίτι τα αγαπημένα του παιχνίδια, τις κουβέρτες του και τα μπολ του φαγητού και του νερού του.

Αυτά τα οικεία αντικείμενα, θα βοηθήσουν το κατοικίδιό σας να νιώσει πιο άνετα και να εγκατασταθεί στο νέο περιβάλλον.

Δημιουργήστε του έναν ασφαλή χώρο

Είναι σημαντικό, να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για το κατοικίδιό σας, στο νέο σας σπίτι. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι ήσυχος, άνετος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο σημείο στο νέο σας σπίτι, τοποθετώντας το κρεβάτι και τα παιχνίδια του κατοικίδιού σας, σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού.

Αυτό θα δώσει στο κατοικίδιό σας μια αίσθηση ασφάλειας και θα το βοηθήσει να αισθανθεί πιο άνετα στο νέο χώρο.

Να είστε υπομονετικοί

Η προσαρμογή σε ένα νέο περιβάλλον, μπορεί να πάρει χρόνο. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί με το κατοικίδιό σας.

Δώστε του χρόνο να εξερευνήσει το νέο του σπίτι και να συνηθίσει τις νέες μυρωδιές και τους νέους ήχους του σπιτιού.

Μην πιέζετε το κατοικίδιό σας να αλληλεπιδράσει με κόσμο ή να εξερευνήσει το νέο περιβάλλον, πριν να είναι έτοιμο.

Τηρήστε μια ρουτίνα

Τα κατοικίδια ζώα αισθάνονται καλύτερα όταν υπάρχει κάποια ρουτίνα στην ζωή τους.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιμείνετε στη συνήθη ρουτίνα του κατοικίδιού σας, όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα το βοηθήσει να αισθανθεί πιο άνετα στο νέο σπίτι.

Διατηρήστε σταθερές τις ώρες που το ταΐζετε και τις ώρες που παίζετε μαζί του, ώστε να του δώσετε μια αίσθηση σταθερότητας.

Αν επιθυμείτε να μετακομίσετε σε ένα σπίτι, αλλά δεν έχετε βρει ακόμα κάποιο που να καλύπτει τις ανάγκες σας, η λύση είναι πολύ απλή. Μπορείτε απλώς να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, «πωλήσεις κατοικιών Χαλάνδρι»  ή «πωλήσεις κατοικιών Πεύκη» και θα σας εμφανιστούν πολλά διαθέσιμα σπίτια, στις αντίστοιχες περιοχές.