Ποτέ δεν είναι “νωρίς” για να σχεδιάσετε διακοπές στη Μύκονο

Όσο ο χειμώνας προχωράει και πλησιάζει η άνοιξη, όλο και περισσότεροι αρχίζουν να μπαίνουν σε κλίμα καλοκαιριού και σπεύδουν να σχεδιάσουν τη λίστα των φετινών προορισμών τους. Ας μη γελιόμαστε, η Ελλάδα, ειδικά το καλοκαίρι, έχει ασυζητητί πολλά και υπέροχα τοπία να μας προσφέρει.

Ένας εκπληκτικός προορισμός που βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα των ταξιδιωτών, και δικαίως, είναι το ελληνικό νησί της Μυκόνου. Και αν θέλετε να πάρετε μια γεύση απ’ αυτό το νησί, τότε καλύτερα να κλείσετε τη διαμονή σας από νωρίς σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου, όπως το https://www.adornosuites.gr. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα απογοητευτείτε, ειδικά αν ακολουθήσετε τα παρακάτω 5 must-do’s στον πιο δημοφιλή ελληνικό προορισμό.

1.      Ζήσε στο έπακρο το beach life

Ακολουθήστε τον τρόπο ζωής των διασημοτήτων στο παραλιακό εστιατόριο Nammos ή κάντε ένα μεσημεριανό πάρτι στο Scorpios με την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης Soho House. Τι καλύτερο από το να είστε δίπλα στη θάλασσα συνοδευόμενοι πάντα με νόστιμες μπουκιές που θα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο σας;

Αν ψάχνετε για ένα πιο χαλαρό στυλ διακοπών, η φυσική ομορφιά είτε της παραλίας Φωκός, είτε του Αγίου Σώστη θα σας ταιριάζει απόλυτα.

2.      Χαλάρωσε σε ένα κυκλαδίτικο ξενοδοχείο

Η φιλοξενία στη Μύκονο ξεπερνά κάθε προσδοκία με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ακολουθούν το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ που κάνει το νησί άλλωστε μοναδικό.

Είτε ψάχνετε για ένα ευάερο θέρετρο που θα σας κακομάθει με την πολυτέλειά του, είτε για ένα οικείο boutique ξενοδοχείο για να αποφορτιστείτε και να επαναπροσδιοριστείτε, η Μύκονος μπορεί να τα προσφέρει όλα και στη μέγιστη ποιότητα.

Το μόνο πρόβλημα θα ήταν η περιορισμένη διαθεσιμότητα, καθώς πολλά από τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πλήρη κράτηση ήδη από τον Μάιο. Άλλωστε, ποιος δε θα ήθελε να βρίσκεται στη Μύκονο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του;

3.      Εξερεύνησε τα αξιοθέατα της Μυκόνου

Παρά την κοινή παρανόηση ότι η Μύκονος είναι αποκλειστικά ένα νησί για πάρτι, αυτό το κόσμημα των Κυκλάδων έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Η Μύκονος έχει μια αρχαία ιστορία που μπορεί να εντοπιστεί καλύτερα στο νησί της Δήλου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Μύκονο και προσεγγίζεται με βαρκάκι που περνά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εκεί μπορείτε να εξερευνήσετε αρχαία μνημεία και να ανακαλύψετε την ιστορία του νησιού του Ήλιου, όπως είναι γνωστό. Η ενέργεια των λευκών αρχαίων βράχων του νησιού θα σας επαναφορτίσει.

Η Μύκονος είναι επίσης ένας σημαντικός κόμβος τέχνης, με μια μεγάλη ποικιλία από γκαλερί που απλώνονται γύρω από τα στενά λευκά σοκάκια της πόλης. Μπορείτε να δείτε (ή να αγοράσετε) έργα τέχνης από παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες που επιλέγουν να εκθέσουν τα έργα τους στο νησί.

4.      Ψυχαγωγία μέχρι τελικής πτώσης

Τα πάρτι με παγκοσμίου φήμης DJs μπορούν σίγουρα να αποτελέσουν μια επιλογή για ξέφρενο χορό μέχρι το πρωί, ωστόσο μη μείνετε εκεί αν είστε της περιπέτειας. Η Μύκονος είναι το νησί των ανέμων, άρα και το καταλληλότερο μέρος για watersports. Μη χάσετε την ευκαιρία για Kitesurfing στην παραλία του Κόρφου ή και για πλήθος άλλων θαλάσσιων σπορ, όπως snorkelling, jet skiing, wakeboarding, waterskiing.

Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε ιππασία στην παραλία με εκπαιδευτή, αλλά και με φωτογράφο για να απαθανατίσετε την πιο instagrammable στιγμή σας στο νησί.

5.      Γευτείτε υψηλής ποιότητας γαστρονομία

Μερικοί από τους πιο διάσημους Έλληνες και διεθνείς σεφ επιλέγουν τη Μύκονο για το καλοκαίρι, κάνοντας το νησί παράδεισο για τους καλοφαγάδες! Πάνω στο νησί μπορεί κανείς να συναντήσει όλα τα είδη κουζίνας και μεταξύ άλλων και πολλές διεθνείς αλυσίδες εκλεκτών εστιατορίων, όπως Hakkasan, Bagatelle, Zuma, Soho House, Lyo, Billionaire.

Βέβαια, η αυθεντική εμπειρία της μικρής ταβέρνας δεν πρέπει να παρακαμφθεί, καθώς οι νόστιμες τοπικές επιλογές είναι ασύγκριτες. Το αποκορύφωμα για τους γευστικούς σας κάλυκες είναι το μικρό εστιατόριο που ονομάζεται Kiki’s Tavern, το οποίο λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας μιας που δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και τα πάντα μαγειρεύονται αποκλειστικά στον ξυλόφουρνο με φωτιά.

Σε κάθε περίπτωση, είτε ψάχνετε για μια ήσυχη πνευματική απόδραση, ένα ρομαντικό μήνα του μέλιτος, είτε για ένα φανταχτερό τριήμερο γεμάτο εμπειρίες, πάρτι και διασκέδαση, η Μύκονος μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό για όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα.