Σερραϊκό Παρασκήνιo

Σερραϊκό Παρασκήνιο
Σερραϊκό Παρασκήνιο

«ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»

Συνεχίζουμε την ενημέρωση σας για τα τεκταινόμενα στο νομό Σερρών και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δήμος Ηράκλειας
Μετά την αιφνιδιαστική κίνηση του γιατρού Μενέλαου Βλάχμπεη να καταθέσει ψηφοδέλτιο και, εφόσον αυτό επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο. Η παλιά καραβάνα πρώην Δήμαρχος Κοτσακιαχίδης κόντρα στον νυν Δημαρχο Κουτσάκη. Με βάση τις πληροφορίες που συλλέγουμε από τα χωριά του Δήμου αυτού, ο εν ενεργεία Δήμαρχος πηγαίνει καλά στην πόλη της Ηράκλειας ενώ δεν έχει την ίδια δυναμική στα τοπικά διαμερίσματα. Παρόλα αυτά η φθορά του κ. Κοτσακιαχίδη επιτάθηκε με το θέμα της ΔΕΥΑΗ και σίγουρα θα παίξει το ρόλο της. Αρχική εκτίμηση: ο κ. Κουτσάκης θα επικρατήσει έστω και δύσκολα.

 Δήμος Σερρών
Ελέγξαμε το ψηφοδέλτιο της Μητλιάγκα και τα ονόματα που περιέχει. Ο Δήμαρχος Χρυσάφης μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει δημοσιοποιήσει το δικό του ψηφοδέλτιο. Η κα Μητλιάγκα λοιπόν παρουσιάζει δυναμική στην πόλη, ενώ φαίνεται ότι εύκολα ή δύσκολα θα επικρατήσει σε: Οινούσα, Επταμύλους, Μητρούσι, Καλά Δέντρα, Λευκώνα, Κάτω Καμήλα, Αναγέννηση, Βροντού και Ορεινή. Αναμένουμε το ψηφοδέλτιο Χρυσάφη για να έχουμε καλύτερη οπτική.

Δήμος Σερρών
Οι πληροφορίες μας από την εκλογική ομάδα Χρυσάφη μιλούν για έντονο παρασκήνιο και ισχυρές πιέσεις μέχρι την τελευταία ώρα της κατάθεσης ψηφοδελτίου από την πλευρά των προερχόμενων από το Σκούταρι. Αποτέλεσμα αυτού μία υποψήφια από την περιοχή του Σκουτάρεως να καταλήξει στην δημοτική ενότητα της Βροντούς προκειμένου να διασφαλιστεί περισσότερο η εκλογή της. Αυτό όμως έχει δημιουργήσει γκρίνιες που μιλούν για υποψηφίους δύο ταχυτήτων. Θα δείξει.

Δήμος Ν. Ζίχνης

Ο κ. Κομβολίδης έκανε ανάρτηση για bullying που δέχονται υποψήφιοί του. Ερευνήσαμε την καταγγελία αλλά δεν βρήκαμε κάτι απτό. Ο Δήμαρχος Μπόζης από την άλλη έχει να διαχειριστεί την ενότητα της Αλιστράτης όπου μετά την υποψηφιότητα Μαδεμλή με τον κ Κομβολίδη τα πράγματα έχουν πάρει περίεργη τροπή. Η μάχη θα κρίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Η εκτίμησή μας για την τελική επικράτηση Μπόζη προς το παρόν δεν αλλάζει.

Δήμος Αμφίπολης
Κλείνουμε για σήμερα με τον μικρότερο των δήμων μας. Τον Δήμο Αμφίπολης. Εκεί ομολογουμένως ο νυν Δήμαρχος και γιατρός κ Φράστανλης κατέθεσε το ισχυρότερο ψηφοδέλτιο, το οποίο μπορεί να τον οδηγήσει σε οριακή επικράτηση από την πρώτη ήδη Κυριακή. Για την δεύτερη θέση γίνεται μάχη μεταξύ Μπαχαρόπουλου και Μελίτου. Ο τελευταίος έκανε προσθήκες λίγο πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων που τον ενίσχυσαν. Παρόλα αυτά παρουσιάζεται αδύναμος τόσο στην έδρα του Δήμου, Ροδολίβος, όσο και σε σημαντικά για τον Δήμο αυτό χωριά, όπως πχ τα Ν. Κερδύλλια ή η Μεσολακκιά. Η εκτίμηση μας για επικράτηση Φράστανλη δεν αλλάζει, αντίθετα ενισχύεται.