Σέρρες: Η Λεμονιά Κεσούλη Υπ. Δημ. Σύμβουλος με τη Βαρβάρα Μητλιάγκα μιλάει στο goserres.gr

Η Λεμονιά Κεσούλη υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Σερρών με την Βαρβάρα Μητλιάγκα μας εξηγεί γιατί πρέπει σ αυτές τις εκλογές να είμαστε “Εντός”.

1.Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές;

Η συμμετοχή μου σε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και ταυτόχρονα πρόκληση για την ενεργή συμμετοχή μου ως πολίτης στην προσπάθεια  αναβάθμισης της ποιότητας ζωής του τόπου μου. Ενεργός πολίτης δεν είναι απλώς κάποιος που εκφράζει γνώμη, αλλά και αυτός που συμμετέχει ενεργά, αναδεικνύοντας προβλήματα, προτείνοντας λύσεις και βοηθώντας στη διαμόρφωση μιας δικαιότερης, δημοκρατικής πολιτικής με ανθρώπινο πρόσωπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου του. Έτσι ένιωσα ως καθήκον, ως πρόκληση, να συμβάλλω κι εγώ, στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μου.

2. Ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου; 

Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από αυτά που συναντώ στην καθημερινότητά μου ως πολίτης και εκπαιδευτικός που εργάζομαι σ’ αυτή την πόλη :

  • Βασικές αθλητικές υποδομές της πόλης είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν.
  • Σχολεία που λειτουργούν με προβλήματα σε βασικές υποδομές.
  • Οδικό δίκτυο που μας ταλαιπωρεί καθώς τη μία μέρα ασφαλτοστρώνεται και την άλλη μέρα ξεκινούν εκ νέου εργασίες.
  • Πεζοδρόμια ακατάλληλα για τους πεζούς πόσο μάλλον γι’ αυτούς που αντιμετωπίζουν και κινητικά προβλήματα.
  • Σοβαρά προβλήματα στην επαρχία, σε χωριά του νομού μας, σε θέματα αποχέτευσης των ομβρίων με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να υφίστανται σοβαρότατες ζημιές.

3. Γιατί υποψήφια με την κ. Μητλιάγκα Βαρβάρα;

Αν δεν ήταν η  Βαρβάρα δεν θα είχα αποδεχτεί την πρόταση. Είναι ένα άτομο που εμπνέει εμπιστοσύνη με ήρεμο τρόπο και με δυναμισμό παράλληλα. Έχει υψηλό αξιακό σύστημα κι αυτό φαίνεται και από το πρόγραμμα του Συνδυασμού, που ως βασικό στόχο έχει τον άνθρωπο και τη δημιουργία μιας πόλης ανθρώπινης, λειτουργικής και φιλικής για τους πολίτες. Θεωρώ ότι είναι ένα άτομο που μπορεί να πραγματώσει το όραμα, να το κάνει σχέδιο, πραγματικότητα. Παίρνει μία σκέψη, την επεξεργάζεται και δρομολογεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί.

4.Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτική Σύμβουλος;

Η παιδεία και αθλητισμός αποτελούν πυλώνες της κοινωνίας και αντιπροσωπεύουν δύο σημαντικά στοιχεία που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας υγιούς  κοινωνίας. Και οι δύο παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπου και της κοινότητας στο σύνολό της. Έχοντας σε υψηλό επίπεδο τα δύο παραπάνω μπορείς να δημιουργήσεις υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους. Ως εκπαιδευτικός, με μια έντονη συμμετοχή σε προγράμματα, και πολιτιστικές δράσεις, αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί βαθιά γνώση, οργανωτική δεξιότητα, και αποτελεσματικότητα συνοδευόμενη από ακατάπαυστη και διαρκή προσπάθεια. Θεωρώ κι ελπίζω πως με την εμπειρία και τις γνώσεις μου είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση.

Δεσμεύομαι να αξιοποιήσω την γνώση και την εμπειρία μου στο κομμάτι της παιδείας  του αθλητισμού και του πολιτισμού προς όφελος της νεολαίας μας.

Είναι δεδομένο πως οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται μεμονωμένα, αποσπασματικά και επιλεκτικά. Οφείλουμε να βάλουμε γερές και σωστές βάσεις. Μόνο όλοι μαζί, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να φέρουμε την αλλαγή.

Θα κλείσω απευθυνόμενη σε όλους και κυρίως στους μαθητές μου, πρώην και νυν: η συμμετοχή του καθενός μας στις εκλογές αποτελεί μια μορφή ενεργού αγώνα για την προαγωγή και θεμελίωση των αξιών που εκπροσωπούμε, για την αλλαγή της ζωής μας προς το καλύτερο. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, κάθε ψήφος μετράει και συμβάλλει στη διαμόρφωση της τοπικής μας κοινότητας όπως την επιθυμούμε, γι’ αυτό είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Για αυτό είναι ΕΥΘΥΝΗ.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Σκούταρι Σερρών,  μεγάλωσα στη Σέρρες και αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Σερρών.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα στον ιδιωτικό τομέα με δική επιχείρηση στο χώρο άσκησης και υγείας για 15 χρόνια.

Είμαι εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση –Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc.) στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Έχω επίσης ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και στην Οργάνωση και Διοίκηση-Ανάπτυξη ηγετικών στελεχών στην Εκπαίδευση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Έχω διατελέσει μέλος και Αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Σερρών και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕΣ στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Έχω συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Β/θμιας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT_MAPS του Δήμου Σερρών με στόχο την εκπόνηση ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για την αξιοποίηση πρώην στρατιωτικών χώρων (στρατόπεδα).

Είμαι παντρεμένη με τον Παύλο Δημητρίου και έχουμε τέσσερα υπέροχα παιδιά, τον Διογένη, τον Γιώργο, τον Αλέξανδρο και τη Βασιλική.