“Αριστερό – Δεξί Εξτρέμ” : Τα πάντα για τα τοπικά πρωταθλήματα Σερρών

Και αυτή την αγωνιστική στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σερρών ο καιρός έπαιξε σημαντικό ρόλο και κράτησε μακριά αρκετούς φιλάθλους αλλά είδαμε αγώνες με ένταση, πάθος και πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Για τον 1ο όμιλο της Α’ κατηγορίας είχαμε τη μεγάλη νίκη για τον Ηρακλή Αμμουδιάς σε από ένα ακόμα ντέρμπι και παραμένει πρώτη η ομάδα του κ. Χρυσοστομίδη μετά από ένα ωραίο αγώνα και πάρα πολλές φάσεις.

Το τελικό σκορ 2-1 και ειδικά στο 1ο ημίχρονο η ομάδα της Αμμουδιάς θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» τον αγώνα αλλά τελικά όλα κρίθηκαν σε ένα γκολ του Γεωργιάδη στο 88’. Στο 2ο ημίχρονο ανέβηκε και το Σιδηρόκαστρο, πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς και είχε τις φάσεις και το γκολ για να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Στις καθυστερήσεις φωνάζει το Σιδηρόκαστρο και για ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Νίκη με μεγάλο σκορ και εύκολα με 5-0 για τον Χείμαρρο απέναντι στη Ροδόπολη και συνεχίζει την προσπάθεια της παραμονής. Η Ροδόπολη με τέτοιες εμφανίσεις αδικεί τον εαυτό της και δεν θα έχει μέλλον στην κατηγορία. Εκπληκτική εμφάνιση του αριστεροπόδαρου Σαββίδη που αξίζει να σημειωθεί.

Το Μεγαλοχώρι που κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια φέτος για να παλέψει την παραμονή προσπάθησε και απέναντι στο Λιθότοπο αλλά έχασε με σκορ 0-3.

Η ιστορική Αναγέννηση Νέου Πετριτσίου απέναντι στα Καλά Δέντρα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 0-2 σε έναν αγώνα που η ομάδα του Πυθαγόρα έδειξε την εμπειρία που έχει και ότι ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα.

Τέλος ο αδύναμος ΠΑΟΚ Σερρών προσπάθησε να κάνει την έκπληξη και πάλεψε τον αγώνα με τον Ηρακλή Σερρών αλλά έχασε τελικά με 1-2.

Για τον Β’ Όμιλο της Α’ κατηγορίας μεγάλη νίκη πέτυχε η Παλαιοκώμη που με έναν εντυπωσιακό Κορώνη κέρδισε 3-2 την ομάδα του Σκουτάρεως. Σημαντική νίκη της Παλαιοκώμης γιατί αλλάζει τα δεδομένα στη μέση της βαθμολογίας. Το Σκούταρι πήγε μετά από διπλό μέσα στο Χρυσό, ήθελε όσο τίποτα τους 3 βαθμούς για να μείνει κοντά στην κορυφή αλλά η μαχητική Παλαιοκώμη έδειξε ότι φέτος είναι ομάδα που πρέπει να την υπολογίζουν όλοι.

Μεγάλη νίκη για το Άνω Μητρούση στην Νιγρίτα παρά τις πολλές απουσίες που είχε. Νίκη που δείχνει σε όλους ότι η ομάδα έχει χαρακτήρα, μπορεί να διαχειριστεί άτυχα αποτελέσματα και θα παλέψει για την κορυφή έως το τέλος. Το 0-1 είναι δίκιο αν και η Νιγρίτα έχασε στο 2ο ημίχρονο πλήθος ευκαιριών και άξιζε να πάρει κάτι από τον αγώνα.

Η Πρωτοπόρος Θύελλα Σερρών δεν τα κατάφερε απέναντι στο πάντα υπολογίσιμο Χρυσό του κ. Μουρατίδη και έχασε με σκορ 1-2. Ειδικά στο 1ο ημίχρονο η ομάδα της Θύελλας έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και μπορούσε να έχει προηγηθεί. Στο 2ο ημίχρονο ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκρινε τον αγώνα και το Χρυσό είχε την ικανότητα και την εμπειρία στα τελευταία λεπτά να διαχειριστεί τον αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Θύελλα αγωνίζεται χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα τους τελευταίους αγώνες, τον Παναγιώτη Κολόκθα, καθώς έχει τραυματιστεί και έχει έντονα παράπονα για τη διαιτησία για πλήθος φάσεων που λογικά θα συζητηθούν.

Η Νέα Ζίχνη στο ντέρμπι ουραγών κέρδισε τη Μεσολακκιά με 3-0 σε έναν αγώνα όπου ακόμα μία φορά επιβεβαιώθηκε ότι η ομάδα της Μεσολακκιάς δεν ήταν έτοιμη για την 1η κατηγορία.

Το Νεοχώρι κέρδισε με 2-0 τον Εμμανουήλ Παππά εύκολα και έμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας πλέον όμως σε απόσταση μόλις ένα βαθμό διαφορά από την 1η Θύελλα και μόλις ένα βαθμό πάνω από το Άνω Μητρούση που είναι στην 3η θέση.

Για τον 2ο Όμιλο της Α κατηγορίας μπορούμε να πούμε ότι γίνεται πραγματικά μάχη για κάθε θέση και όλες οι θέσεις κατάταξης είναι ανοιχτές για όλους…

Για τη Β κατηγορία αξίζει να σταθούμε στον 1ο όμιλο και στο διπλό του Προβατά στην έδρα του Πήγασου με 0-2 που επιβεβαιώνει για ακόμα μία αγωνιστική ότι η ομάδα του Προβατά θα παλέψει για την 1η θέση με ότι πιθανότητες έχει.

Το ντέρμπι ανάμεσα στο Λευκώνα και το Ποντισμένο έληξε με μεγάλη νίκη των φιλοξενουμένων με σκορ 2-3 σε έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπι και απέκτησε το προβάδισμα πλέον το Ποντισμένο για το πρωτάθλημα.

Στον 2ο όμιλο ο αγώνας Άγιο Πνεύμα – Ψυχικό έληξε με σκορ 3-3 και είχε όλα όσα χρειάζονται για να πει κάποιος ότι έγινε ένας εντυπωσιακός αγώνας. Το σκορ δεν ευνοεί την ομάδα του Ψυχικού που έμεινε πίσω στη βαθμολογία.

Το μεγάλο ντέρμπι όμως έγινε στο Δραβήσκο όπου η τοπική ομάδα αγωνίστηκε με το φορμαρισμένο και πολύ δυνατό φέτος Βαλτοτόπι το οποίο απέδρασε με μεγάλο διπλό και σκορ 1-2 και έδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για άνοδο στην Α κατηγορία και δύσκολα θα αφήσει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Αποτελέσματα :

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ  9η αγωνιστική

ΑΜΜΟΥΔΙΑ – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ : 2-1

ΠΑΟΚ ΣΕΡΡΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ : 1-2

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ – ΡΟΔΟΠΟΛΗ : 5-0

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ : 0-3

ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ – ΚΑΛΑ ΔΕΝΔΡΑ : 0-2

ΡΕΠΟ: ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ  9η αγωνιστική

ΝΙΓΡΙΤΑ – ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΗ : 0-1

ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ – ΣΚΟΥΤΑΡΙ : 3-2

ΘΥΕΛΛΑ – ΧΡΥΣΟ : 1-2

ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ – ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ : 3-0

ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ : 2-0

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ 8η αγωνιστική

ΑΓΚΙΣΤΡΟ – ΚΑΠΝΟΦΥΤΟ : 3-1

ΠΗΓΑΣΟΣ – ΠΡΟΒΑΤΑΣ : 0-2

ΣΕΡΡΕΣ 1800 – ΕΛΑΙΩΝΑΣ : 6-0

ΚΕΡΚΙΝΗ – ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ : 0-3 άνευ αγώνα

ΛΕΥΚΩΝΑΣ – ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΟ : 2-3

ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΧΡΙΣΤΟΣ : 3-0 άνευ αγώνα

ΚΑΤΩ ΜΗΤΡΟΥΣΗ – ΒΥΡΩΝΕΙΑ : 0-3 άνευ αγώνα

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ  8η αγωνιστική

ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ : 3-0 άνευ αγώνα

ΠΡΩΤΗ – ΝΕΑ ΜΠΑΦΡΑ : 2-2

ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ – ΒΑΛΤΟΤΟΠΙ : 1-2

ΠΟΣ 2000 – ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ : 2-3

ΧΡΥΣΟ Β’ – ΝΙΓΡΙΤΑ Β’ : 1-3

ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ – ΨΥΧΙΚΟ : 3-3