Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 17.01.2024

Κάποιοι Αντιδήμαρχοι είναι ήδη έντονα δραστήριοι, μετράνε δεδομένα και μαθαίνουν. Πληροφορίες της στήλης σημειώνουν ότι είναι ικανοί να «σπάσουν αυγά» … το έχει ανάγκη η πόλη καθώς εδώ που φτάσαμε πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά.

Σιγά σιγά θα έχουμε εικόνα συνολικά για τη νέα διοίκηση αλλά οφείλουμε να πούμε τα θετικά που ήδη φτάνουν στα αυτιά μας…

-Ακόμα μία δράση από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών αυτή τη φορά Εθελοντική Αιμοδοσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η και ευχόμαστε να γίνει ένας ωραίος θεσμός. Σύλλογοι με τέτοια έντονη κοινωνική δράση αξίζουν το σεβασμό μας.

-Στην πρώτη θέση της επικαιρότητας και του πολιτικού διαλόγου ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Καλώς είναι θέμα και καλώς το «περνάει» η Κυβέρνηση, η στήλη δεν έμαθε να κρύβεται , αλλά πρώτο θέμα στην πατρίδα μας πρέπει να είναι αποκλειστικά το δημογραφικό και οι επιπτώσεις του σε τομείς όπως πχ το συνταξιοδοτικό. Εκτός του ότι αποτελεί μεγάλο Εθνικό θέμα πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες τι θα φέρει στις συντάξεις.

– «Καθαρά μπροστά» στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ από τη μία, έξαρση στην Ευρώπη για πλήθος ακροδεξιών κομμάτων από την άλλη, ακρίβεια έντονη παντού, μεταναστευτικό και γενικά το μίγμα πάρα πολύ κακό συνολικά … ας ελπίσουμε να παρθούν οι σωστές αποφάσεις για να μην ζήσουμε ακραίες καταστάσεις.

-Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία ανακοινώνονται ακόμα μία φορά, πλέον βασισμένες σε ένα μοντέλο άλλης χώρας. Ακόμα είναι νωρίς να το σχολιάσουμε αλλά ας ξεκινήσει το Υπουργείο με τα στρατόπεδα των ελάχιστων φαντάρων και το που χρειάζονται αλλά και ας ασχοληθούν ενεργά με τις περιουσίες σε στρατόπεδα και κτήρια του υπουργείου που μένουν χωρίς κανένα ενδιαφέρον έρμαια στο χρόνο και στις λεηλασίες.

-Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 εκπνέει η προθεσμία για τους δικαιούχους που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση για θέρμανση με ρεύμα, που κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για την περίοδο εφαρμογής από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή.

Το θέμα της Θεσσαλίας θα έπρεπε να μας απασχολεί ως κοινωνία έντονα. Καταστράφηκε κυριολεκτικά η περιοχή όπου παράγεται μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής. Είναι δυνατόν να μην κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο; Καταλαβαίνουμε ότι πλήθος αγροτικών προϊόντων δεν θα φτάσουν στην αγορά και θα πρέπει να τα εισάγουμε ; Δυστυχώς περιοχές όπως ο κάμπος των Σερρών με τις μηδενικές επενδύσεις δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε μέρος της παραγωγής αυτής.

-Διαβάζουμε στο τύπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει  πρόταση για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας καθώς και πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας… έχουν χάσει το κέντρο πανηγυρικά και προσπαθούν να το κερδίσουν ξανά.

Πάντως το θέμα της υιοθεσίας θα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής κόντρας. Συνολικά θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η Βουλή με συγκεκριμένη στόχευση. Πάντως συμφωνεί η στήλη ότι κάτι πρέπει να αλλάξει…

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.