Παίρνουν προβάδισμα οι Κρητικοί

Το Κύπελλο Ελλάδας συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με την stoiximan να θέτει ως φαβορί τον ΟΦΗ απέναντι στον Παναιτωλικό, στον σημερινό τους αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για τους Κρητικούς η κατάσταση δεν ήταν ενθαρρυντική μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Για να κερδίσουν ξανά στη Σούπερ Λιγκ χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες, με τη νίκη να έρχεται απέναντι στον σημερινό αντίπαλο τους. Το Σάββατο οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες, με τον ΟΦΗ να επικρατεί με πέναλτι του Φελίπε στο 28ο λεπτό. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες, το σύνολο του Πέπε Μελ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ με άψογη αμυντική αντιμετώπιση. Στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου απέκλεισε την Κηφισιά, επικρατώντας στο πρώτο παιχνίδι με 3-1, με το δεύτερο να λήγει ισόπαλο (1-1). Στο πρωτάθλημα πάντως δύσκολα θα κινδυνεύσει να υποβιβαστεί, καθώς έχει 8 περισσότερους βαθμούς από τις ισόβαθμες στην τελευταία θέση, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε φανερό κίνδυνο για να βρεθεί στη Φούτμπολ Λιγκ. Με 14 βαθμούς έναντι των 12 της Κηφισιάς και του ΠΑΣ Γιάννινα, θα έχει δύσβατο δρόμο για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες με Παναθηναϊκό, Άρη και ΟΦΗ χειροτέρεψαν την κατάσταση. Όπως είναι λογικό, το Κύπελλο είναι ξεκάθαρα δεύτερος στόχος και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν στρέψει την προσοχή τους στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Αγρινίου, πέρασε το εμπόδιο της Καλλιθέας στην προηγούμενη φάση. Αρχικά επικράτησε στην έδρα της με σκορ 3-2, ενώ στον επαναληπτικό κινδύνεψε με ανατροπή του υπέρ της σκορ. Προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες της Καλλιθέας όμως να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια και να ισοφαρίζουν λίγο πριν το φινάλε σε 2-2. Τελικά δεν κατάφεραν να σκοράρουν το τέρμα που θα οδηγούσε στην παράταση, με τον Παναιτωλικό να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η πρόταση μας για το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, θα είναι ο άσος στο 1.88.