Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 20.02.2024

-Νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για αιτήσεις για το επίδομα παιδιού και ας το έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υπόψη τους, επίδομα παιδιού A21 έτους 2024.

Εντός Μαρτίου θα γίνουν οι σχετικές καταθέσεις προς τους δικαιούχους.

-Περπατάει ο κόσμος ανά την πόλη και βλέπει σε διάφορα σημεία ακόμα τα περίφημα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ. Δεν τα χρησιμοποιεί κανείς και στέκουν απλά στα πεζοδρόμια. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ξηλώσουν οι αρμόδιοι; Ας το δει και ο ΟΤΕ το θέμα για να απελευθερωθούν κάποια πεζοδρόμια.

-Το ακίνητο όπου βρισκόταν το Σύστημα Προσκόπων Σκοτούσσας περνάει σε χρήση του τοπικού συλλόγου και με στόχο να γίνουν μέχρι και υποδομές για το Πανηγύρι της Σκοτούσσας! Μπράβο σε όλους και μακάρι να δούμε και άλλους συλλόγους δραστήριους που θα βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να προοδεύσουν. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο σύλλογος του Νέου Πετριτσίου!

-Η ΓΣΕΕ προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 128 ευρώ, ώστε να φθάσει στα 908 ευρώ μεικτά το μήνα από 780 που είναι σήμερα! Η ΓΣΕΕ κάνει την αρχή στις προτάσεις για το δημόσιο διάλογο. Πάντως είναι ένα θέμα που αξίζει της προσοχής όλων καθώς με την ακρίβεια οι συμπολίτες μας που πληρώνονται με το βασικό μισθό έχουν δει να χάνεται μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και να δυσκολεύονται για τα βασικά της καθημερινότητας.

-Υπάρχουν πληροφορίες που η Κυβέρνηση σχεδιάζει ειδικό επίδομα τέκνων για τις μητέρες αγρότισσες. Μία σωστή πρωτοβουλία που ειδικά για το νομό μας θα παίξει σημαντικό ρόλο. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

-Τοπικά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει ότι έχει οργάνωση κάτι που ισχύει μετά από πολλά χρόνια αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν κόμμα πλέον τοπικά ή είναι μόνη η οργάνωση. Πάντως τα άλλα κόμματα δεν έχουν οργάνωση καν…

Κάποτε είχε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η πλειοψηφία των ενεργών μελών βρέθηκαν στην Νέα Αριστερά.

-Ο Πανσερραϊκός για το καλό μας θέλει το Δημοτικό γήπεδο Σερρών να περάσει με παραχώρηση σε αυτόν… για το καλό μας όμως.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.