Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 22.02.2024

-Προσέξτε μία σημαντική είδηση που όπως πολλές άλλες στην πόλη μας και στο νομό μας δεν έδωσε κανείς σημασία καθώς δεν ασχολείται και κανείς με την ανάπτυξη του τόπου… Ήρθαν περισσότεροι τουρίστες οδικά στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με άλλες χρονιές και μάλιστα η ταξιδιωτική κίνηση μέσω οδικών συνοριακών σταθμών αυξήθηκε κατά 34,9% … ξέρετε η πλειοψηφία αυτών από που πέρασε; Από τον Προμαχώνα… ξέρετε που είναι ο Προμαχώνας; Στις Σέρρες, στη Σιντική. Έχετε δει κάτι οργανωμένο ώστε όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες να ξέρουν που βρίσκονται και τι έχει κοντά τους; Πόσοι άραγε μπήκαν στην πόλη των Σερρών ή στο Σιδηρόκαστρο έστω για ένα καφέ;

-Η στήλη πάντα στέκεται θετικά τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και εντάσσουν τους νέους με αξιοπρέπεια σε αυτό που λέγεται συναλλαγή με το κράτος. Μέσω gov.gr θα είναι διαθέσιμη η «βεβαίωση φοίτησης». Γιατί είναι σημαντικό αυτό για τη νεολαία μας ; Η βεβαίωση αυτή χρησιμοποιείται σε πλήθος διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως ενδεικτικά: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα παιδιού!

Έχουμε ανάγκη πολλές τέτοιες ειδήσεις…

-Με αφορμή την περίπτωση του Παλαιοχριστιανού θυμηθήκαμε την απογραφή των Δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και αναπήρων. Θυμάστε τι είχε προκύψει; Χιλιάδες συντάξεις που δινόντουσαν παράνομα, πλήθος υπαλλήλων σε διπλές θέσεις, παράνομες αναπηρικές συντάξεις και πόσα άλλα. Αυτά όλα τα γλίτωσε το Δημόσιο από τότε και μετά… για την ιστορία πρόκειται για παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου εκείνη η απογραφή. Μήπως πρέπει να την συνεχίσουμε και σε άλλα πεδία;

-Σε όλη την Ελλάδα χτίζονται πάρα πολλά ξενοδοχεία καθώς ο τουρισμός ανθεί και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εδώ στις Σέρρες και συγκεκριμένα στη Κερκίνη έχουμε αρκετά ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν καθόλου για χρόνια… κάτι κάνουμε λάθος, ας το δουν επιτέλους οι φορείς του τόπου ώστε να μην χαθεί αυτή η ευνοϊκή περίοδος για τον τουρισμό.

-Στα χωριά μας ζουν αρκετοί πολίτες Αλβανικής καταγωγής και δυστυχώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν υπηκοότητα. Αυτό μπορεί να φαίνεται απλό για μερικούς αλλά είναι σκληρό για τα παιδιά τους. Δεν είναι δυνατόν ένας νέος σε ένα χωριό να μην μπορεί πχ να παίξει ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού.  Ας βρουν τρόπο Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες κτλ να βγάλουν έστω προσωρινά δελτία αθλητή στα παιδιά αυτά.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.