Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 28.02.2024

-Η απάντηση για τα έξοδα για να υλοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι “Θα ρωτήσετε την κυρία Παλάζη” … Μάλλον πρέπει να το ξανά δουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι πως απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου και των δημοσιογράφων.  Είπαμε τα λέμε όλα στη στήλη και δεν κρυβόμαστε

-Το ιστορικό κτήριο του ΟΡΦΕΑ στην Εθνικής Αντίστασης μας αφορά όλους… αφορά το Δήμο, την Περιφέρεια και κάθε φορέα του τόπου. Είναι θεωρεί η στήλη αυτονόητο ότι θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι να αποκατασταθεί από τις ζημιές που έγιναν από αγνώστους και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην τολμήσει κανείς να πράξει το ίδιο ξανά.

-Στο ΣΥΡΙΖΑ είδαμε μία σύγκρουση προεκλογική εσωκομματική η οποία τελικά δεν μεταφέρθηκε στη κάλπη … είδαμε πολλά που δεν τιμούν το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετοί Σερραίοι βρέθηκαν στο συνέδριο και θα έχει αξία να μάθουμε τις εντυπώσεις τους και μάλιστα κάποιοι μίλησαν κιόλας και με λόγο καυστικό και όχι τυπικό και μας άρεσε που έχουμε τέτοια στελέχη στο τόπο μας που δεν κρύβονται.

-Το επόμενο μεγάλο νομοσχέδιο που δεν θα αργήσει να δούμε είναι η ίδρυση των μη κρατικά πανεπιστημίων. Η απλή διαφωνία, η στείρα αντιπολίτευση δηλαδή θα βρει αντιδράσεις στην κοινωνία που δεν βλέπει αρνητικά την αλλαγή αυτή. Αυτό που πρέπει να τονίσουν με επιχειρήματα όσα κόμματα διαφωνούν είναι το γιατί…

Πάντως η συμφωνία επί της αρχής είναι κάτι που αποδέχεται συντριπτικά ο κόσμος του Κέντρου. Κάνουμε κάπου λάθος; Θα θέλαμε τη γνώμη σας…

-Για το θέμα επί του νομοσχεδίου για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια που κυριεύει το δημόσιο διάλογο θέλουμε να σταθούμε σε δύο προτάσεις από την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που και οι δύο είναι σωστές… για αυτό λέει η στήλη πρέπει στο θέμα αυτό να είμαστε όλοι σοβαροί και να βρούμε λύσεις να πάει μπροστά ο τόπος.

Δήλωση του Υπουργού «Συζητάμε το ίδιο θέμα, 50 χρόνια»

Δήλωση πρώην Πρωθυπουργού – Βουλευτή ΠΑΣΟΚ «όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία».

Θέλουμε αλλαγή στο Νόμο αλλά με κανόνες… τόσο απλά

-Είδαμε αυτές τις μέρες μία ανάρτηση Σερραίου νέου Δικηγόρου με καταγωγή από το Δήμο Νέας Ζίχνης που τοποθετήθηκε στο θέμα της ίδρυσης νέων Πανεπιστημίων με τρόπο που θέλουμε να δούμε να λαμβάνουν θέση όλοι όσοι θεωρούν τον εαυτό τους πολιτικό προσωπικό.

Ξεκάθαρη άποψη, ξεκάθαρη σημείωση των προβλημάτων του Νομοσχεδίου και πρόταση … μην ακούτε συνθήματα και ευχές, μην επηρεάζεστε… θέλουμε ξεκάθαρες απόψεις και προτάσεις.

-Μέχρι 29.02.2024 ολοκληρώνεται η προθεσμία που αφορά τη διασύνδεση για 400.000 ταμειακές και POS. Αυτό που εισπράττουμε από την αγορά όμως είναι ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και δεν φταίνε μόνο οι επαγγελματίες αλλά σε πολλές περιπτώσεις και οι προμηθευτές POS. Συνεπώς είναι μάλλον απίθανο να μην λάβει η διαδικασία κάποια παράταση.

-Ένας χρόνος από τα Τέμπη και αυτό που θέλει η στήλη να τονίσει είναι η όμορφες πρωτοβουλίες που έλαβαν νέοι άνθρωποι στη Ροδόπολη Σερρών και έγιναν θέμα και σε πανελλαδικά κανάλια. Και φέτος στο σταθμό της Ροδόπολης τιμήθηκε η μνήμη των νεκρών. Σημειώνουμε ότι η Ροδόπολη Σερρών συνδέεται έντονα στην ιστορία της με τον Σιδηρόδρομο καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο σταθμό του Νομού μας.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.