Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 03.03.2024

-Σύμφωνα με έρευνα από την ακρίβεια ένα νοικοκυριό χάνει στο έτος 1.046 ευρώ και αναφερόμαστε στο έτος 2022! Μπορείτε να συλλάβετε το μέγεθος της ακρίβειας και της απώλειας εισοδήματος των πολιτών ; Έπρεπε να είναι στα πρώτα θέματα του δημόσιου διαλόγου. Η ακρίβεια επίσης «χτυπάει» παραπάνω περιοχές όπως η δική μας που και τα εισοδήματα είναι μικρότερα και η ανεργία μεγαλύτερη…

-Στις 6 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα λάβει μέρος εκδήλωση που διοργανώνουν δύο περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι “Πράξεις για τη Μακεδονία” με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου και η “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλόπουλο! Είναι σημαντική είδηση και δεν πρέπει να περάσει έτσι απλά … μιλάμε για τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά την εκδήλωση στην Αθήνα του Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα έχουμε αυτή την εκδήλωση, η στήλη θεωρεί δεν γίνεται τυχαία και το ευρύτερο κέντρο είναι μπροστά σε μεγάλες αλλαγές!

Υπομονή ζήτησε η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα  σε συνέντευξή της και είναι λογικό καθώς πριν ελάχιστο χρόνο ανέλαβαν τη διοίκηση του Δήμου. Η στήλη πιστεύει ότι τον έχει τον χρόνο για να οργανωθεί και να βρουν ως Δημοτική αρχή τις λύσεις στα πολλά προβλήματα του τόπου και τον έχει γιατί ο κόσμος ξέρει τι παρέλαβε η Δήμαρχος και πως το παρέλαβε…

-Στο Δήμο Σερρών κάποιοι σύμβουλοι δείχνουν το κακό τους πρόσωπο… Ακούγονται πολλά για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων όπως για τις αποκριές και μαθαίνουμε ότι η Δήμαρχος έχει ήδη λάβει μέτρα σχετικά… Μένει να δούμε καθώς καμιά φορά δεν φταίει μόνο αυτός που όλοι δείχνουν που σαφώς έχει τεράστιες ευθύνες.

-Με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ από τις ασφαλίσεις κατοικιών είχαμε πολλά προβλήματα που ξεκινάνε και τελειώνουν στο ότι όταν ασφαλίζουμε την περιουσία μας πηγαίνουμε σε έναν ασφαλιστή και όχι μέσω ίντερνετ… Ο νόμος ορίζει κάποιες προϋποθέσεις και πρέπει να ενημερωθούμε σωστά πριν προχωρήσουμε σε όποια ενέργεια. Τόσο απλά!

Ξεκινά η πρώτη, τριήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη των στελεχών που θα αποτελέσουν το πρώτο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματος της Νέας Αριστεράς. Αρκετοί άνθρωποι περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της συνδιάσκεψης καθώς αναμένουν και την Νέα Αριστερά σε αυτό που θεωρητικά στήνεται και ονομάζεται συνεργασία της ευρύτερης κέντρο Αριστεράς.

-Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει το Πρόγραμμα των ανακαινίσεων κλειστών σπιτιών που προβλέπει την επιδότηση του 40% της ανακαίνισης έως του ποσού των 10.000 ευρώ. Σοβαρό μέτρο, θετικό και αξίζει τον έπαινό μας καθώς είναι ανάγκη τα «γερασμένα» κτήρια στην Ελλάδα να ξαναβρουν ζωή για να μπουν στην αγορά και να πέσουν τα ενοίκια.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.