Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 11.03.2024

-Στις διάφορες πολιτικές συζητήσεις στην πόλη των Σερρών ακούγεται ότι η κοινή εκδήλωση που έλαβε μέρος στη Θεσσαλονίκη από τις Περιφερειακές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν μία τυχαία εκδήλωση αλλά προϊόν ευρύτερης συζήτησης για την ΚεντροΑριστερά και όλοι αναμένουν τις εξελίξεις! Πληροφορίες της στήλης σημειώνουν ότι πολιτικό πρόσωπο, Σερραίος πρώην υποψήφιος Βουλευτής και Δήμαρχος, κέρδισε τις εντυπώσεις με τις συζητήσεις που έγιναν και τα «πηγαδάκια» …

-Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου. Το επόμενο διάστημα αναμένει η αγορά το αντίστοιχο πρόγραμμα για την ανακαίνιση των κλειστών σπιτιών ώστε να νοικιαστούν εκ νέου. Είναι στυλ προγραμμάτων που έχουν αποδείξει στο χρόνο την αξία τους και την αποδοχή της κοινωνίας.

Για να ασφαλίσουμε την περιουσία μας πηγαίνουμε σε έναν ασφαλιστή και όχι μέσω ίντερνετ… τόσο απλά! Είναι μεγάλη απογοήτευση αυτό που ζουν πολλοί Σερραίοι, αλλά και όχι μόνο βέβαια, που ενώ έχουν ασφαλίσει τις κατοικίες τους δεν δικαιούνται όλη την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ καθώς δεν περιλαμβάνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους το σύνολο των καλύψεων που απαιτεί ο νόμος!

-Δεν θα αργήσει να μας έρθει το νέο «ραβασάκι» από την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ του 2024 καθώς η πρώτη δόση έχει οριστεί να εξοφληθεί τέλος Απριλίου και το σύνολο των δόσεων θα είναι 11 αντί για 1ο και η τελευταία δόση θα καταβληθεί τέλος Φεβρουαρίου του 2025.

Oι γεννημένοι από το 1960 έως το 1965 αποτελούν την πολυπληθέστερη κατηγορία ασφαλισμένων και σύμφωνα με μελέτη του ΕΦΚΑ αναμένονται περίπου 200.000 αιτήσει για νέες συντάξεις από την ηλικιακή αυτή ομάδα. Καταλαβαίνουμε πόσο θα πιεστεί το ασφαλιστικό μας σύστημα και δεν ξέρουμε τις αντοχές του. Σε κάθε περίπτωση ή συζητάμε σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης του συνταξιοδοτικού ή ξανά ζούμε τα πρόσφατα δράματα…

-Κάτι δεν πάει καλά στο Δήμο Σερρών… ακούμε πλήθος σχολίων από ανθρώπους που ήταν κοντά στη Δήμαρχο και μάλιστα Δημόσια χωρίς καμία προσπάθεια να κρυφτούν! Θα ξέρουμε σύντομα ποιος λέει τι αλλά σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί έκπληξη, την καταγράφουμε και σύντομα θα σχολιάσουμε λεπτομέρειες.

-Σε πανελλαδικά μέσα ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε «Αποχωρώ από την πολιτική αν οι «Δημοκράτες» δεν πιάσουν 3% στις ευρωεκλογές» και δεν μας κάνει εντύπωση ως στήλη η δήλωση αυτή καθώς έχουμε ακούσει και Σερραίους υποστηρικτές του κόμματος «Δημοκράτες» να δηλώνουν την αισιοδοξία τους ότι θα πιάσουν το ποσοστό αυτό. Πάντως στις Σέρρες δημιουργείτε πυρήνας σοβαρός και είναι μία πρώτη έκπληξη από το κόμμα αυτό.

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.