Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 13.03.2024

-Το πρόβλημα με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν είναι η έλλειψη μουσικής στους δρόμους αλλά ότι δημοσιοποιήθηκε το κόστος αξίας €30.000 και στην ουσία δεν έγινε τίποτα που να δικαιολογεί όχι αυτό το ποσό αλλά πολύ λιγότερα χρήματα… κύριοι είπαμε αλλάζουμε! Αυτό ψήφισε ο κόσμος, να αλλάξουμε!

-Στη Νέα Δημοκρατία τοπικά δεν γίνεται καμία συζήτηση σχετικά με τις Ευρωεκλογές, λες και δεν πάμε σε εκλογές! Κάποτε ο Νομός Σερρών και λόγω πληθυσμού είχε αυξημένη αξία και σε ένα πανελλαδικό ψηφοδέλτιο θα περίμενε κανείς να είναι υπολογίσιμος νομός ειδικά για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας … παρόλα αυτά άκρα του τάφου σιωπή!

-Στα υπόλοιπα κόμματα η στήλη θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βράζει … κρατήστε το! Θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές και θα μας θυμηθείτε. Τοπικά έχουμε επίσης στρατόπεδα, συγκεκριμένα δύο γύρω από υποψήφιους Βουλευτές και δεν τιμάει κανέναν η στάση αυτή, αλλά υπάρχει και ένας δυνατός τρίτος πόλος που κρατάει με αξιοπρέπεια πολιτική στάση. Θα τα γράψει όλα η στήλη στην ώρα τους. Κρατήστε ότι το κόμμα αυτό … βράζει!

-Στο Νομό μας πρέπει να ξαναδούμε σε άλλη βάση τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Η ένταση της ανισότητας εισοδήματος μεταξύ των Σερρών και περιοχών όπως Κυκλάδες, Αττική και Πελοπόννησος θα πιέσουν τρομακτικά τις Σέρρες και θα χάσουμε πολλούς νέους κατοίκους με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον μας. Οι υποδομές υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να γίνουν αξιοπρεπείς… πρέπει να ξεκινήσουμε μία «μάχη» για να αλλάξουμε το τόπο μας αν θέλουμε να μην γίνουμε μία μικρή επαρχιακή πόλη χωρίς μέλλον.

-Στη Δράμα βρέχει 97 ημέρες κάθε χρόνο! Αυτό σημαίνει ότι γειτονική μας πόλη παραμένει βρεγμένη για πάνω από το ένα τέταρτο του έτους! Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό βροχόπτωσης στην Ελλάδα. Αν σκεφτούμε ότι μία μεσογειακή χώρα έχει τέτοια περιοχή τότε το ποσοστό ανά έτος γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

-Για να δούμε το μέγεθος της εγκατάλειψη του Νομού μας ας κοιτάξει κανείς το άθλιο οδικό δίκτυο που έχουμε από άκρη σε άκρη και δεν ενοχλεί κανέναν μας και την ίδια στιγμή το Βόρειο τμήμα του Νομού και το πλέον τουριστικό δηλαδή από το Νέο Πετρίτσι έως την Κερκίνη έχουν μία επίσης άθλια σύνδεση με τρένο με ελάχιστα δρομολόγια. Σχεδόν αποκλεισμένα ας πούμε τα Άνω Πορόια, μόνο με τζιπάκι πας με τέτοιο δρόμο …

-Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.