Νέα Αριστερά για υποκλοπές : «Με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν»

Με δήλωση του προέδρου της ΚΟ της Νέας Αριστεράς κ. Χαρίτση μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ενημέρωση των θυμάτων των υποκλοπών, τοποθετήθηκε η Νέα Αριστερά.

Χαρακτηριστικά αναφέρετε στη δήλωση ότι «Εκθέτουν τη χώρα μας και αποτελούν μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας» αλλά και συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης «Με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση :

«Βρέθηκα τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες.
Σε όλες τις συζητήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους μια κοινή, εξαιρετικά έντονη, ανησυχία: η κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.
Η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων πολιτών, πολιτικών, δημοσιογράφων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας του Στρατεύματος, αλλά κυρίως οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου για να πέσει πέπλο σιωπής απασχολούν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Εκθέτουν τη χώρα μας και αποτελούν μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας μας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωτεργάτη τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη σχεδίασε την επιχείρηση της συγκάλυψης, την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, την παρακώλυση της διερεύνησης από το Κοινοβούλιο.
Με την πρωτοφανή τους αλαζονεία, πίστεψαν ότι θα ξεμπέρδευαν.
Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ όμως γκρέμισε το αφήγημα της κυβέρνησης και άνοιξε τον δρόμο στην ΑΔΑΕ να πράξει το προβλεπόμενο και επιβαλλόμενο από το Σύνταγμα καθήκον της.
Να ενημερώσει τα θύματα των υποκλοπών.
Συγκάλυψη τέλος.
Η αλήθεια πρέπει να λάμψει, το δίκιο πρέπει να νικήσει.
Και θα νικήσει».