Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 23.04.2024

Στεγαστικό πρόβλημα

Το έντονο στεγαστικό πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και όντως κάποια μέτρα έχουν παρθεί όπως τα επιδοτούμενα δάνεια και το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω που βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή. Πλέον αναμένουμε ένα ακόμα πρόγραμμα που θα ονομάζεται  κοινωνική αντιπαροχή…

Τι είναι αυτό; Θα χτίζει κατοικίες εργολάβος σε δημόσια ακίνητα και μέρος των κατοικιών θα προορίζονται για κοινωνικές κατοικίες!

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Κάτι γίνεται καλά πλέον στο Αυτοκινητοδρόμιο και δείχνει τα πρώτα σημάδια η νέα αυτή προσπάθεια. Θα αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις και δράσεις και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το τι γίνεται. Πάντως όταν κάτι κινείται στην σωστή κατεύθυνση φαίνεται και ας μην το διαφημίζουν αυτοί που «τρέχουν» τώρα το χώρο.

Βία ανηλίκων

Είναι φαινόμενο της εποχής ; Κάτι γίνεται λάθος στα σχολεία και στα σπίτια; Πάντως είναι ένα σκληρό και στενάχωρο γεγονός που είναι παρόν και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς και στην πόλη μας είναι έντονο. Μία πρώτη λύση είναι οι ποινές. Δεν μπορεί να ξέρει ένας ανήλικος ότι δεν θα τιμωρηθεί.

Μπελέρης

Είναι τόσο τρομακτικά μεγάλο λάθος πολιτικό να βγαίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν τόσες επιθέσεις προς τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μπελέρη και να μειώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες που δίνει στην Χειμαρρα που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί τεράστιο αυτογκόλ!

Ευρωεκλογές

Τελικά δικαιώθηκε η στήλη που μήνες πριν σημείωσε ότι θα έχουμε πλήθος υποψηφίων από τις Σέρρες στις εκλογές αυτές.  Μετά το κόμμα του κ. Κόκκαλη – Κόσμος, μετά το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανακοινώσει η Ελληνική Λύση, η Φωνή Λογικής της κ. Λατινοπούλου και οι Δημοκράτες του κ. Λοβέρδου. Αν κάτι μας διαφεύγει στείλτε μας μήνυμα να το σημειώσουμε. Το επόμενο διάστημα θα αναγραφούν και τα ονόματα όλων των υποψηφίων με καταγωγή από το Νομό μας.

Ενδοοικογενειακή βία

Μία σημαντική αλλαγή που πέτυχε η κοινωνία αλλά και η προβολή από τα ΜΜΕ για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από την ενδοοικογενειακή βία είναι ότι πλέον στις ειδήσεις σχεδόν καθημερινά διαβάζουμε για συλλήψεις γύρω από την βία αυτής της μορφής. Δεν είναι ότι δεν υπήρχε παλαιότερα… δεν την βλέπαμε και δεν την έκαναν γνωστή. Πλέον είναι επιτυχία που δηλώνεται και τιμωρούνται οι απαράδεκτοι δράστες!

Αθλητικές Υποδομές

Στο Νομό μας έχουμε τεράστιο πρόβλημα αθλητικών υποδομών. Ένα κεντρικό Δημοτικό γήπεδο με χίλια προβλήματα που κανείς δεν ξέρει τι είναι σωστό, να γίνει πάρκο ή να διορθωθεί; Κολυμβητήρια μηδέν! Το παλιό Εθνικό στάδιο (νυν Δημοτικό) στην είσοδο της πόλης λες και ανήκει σε δύο ιδιωτικούς συλλόγους στίβου…  Στο ΟΒΑ παραχωρήθηκαν όλα στον Πανσερραϊκό, δεν έχει πρόσβαση ο πολίτης σε όσα γήπεδα παραχωρήθηκαν και δεν αντιδράει κανείς! Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε ότι όλος ο Νομός δεν έχει ένα σωστό κλειστό γήπεδο μπάσκετ. Στο Νέο Πετρίτσι υπό διάλυση, στη Ροδόπολη (Κάτω Πορόια) επίσης, στη Νέα Ζίχνη έγινε σε ένα τόσο λάθος σημείο που πραγματικά μας κάνει εντύπωση, μόνο του Σιδηροκάστρου είναι σε καλή σχετικά κατάσταση και λίγο μεγάλο. Τα δύο κλειστά μέσα στην πόλη των Σερρών μικρά και ειδικά το ένα κάνει μόνο για προπονητήριο…

Στα χωριά τα όποια μεγάλα γήπεδα ποδοσφαίρου όπως του Σιδηροκάστρου σε τραγική επίσης κατάσταση. Τι κάνουμε λάθος;

Στείλτε μας τα σχόλιά σας

Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.