Μικρές Σημαντικές Ειδήσεις – Εθνικές & Τοπικές 17.05.2024

Βρέχει λεφτά … όχι στις Σέρρες

Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου ότι 196 δήμοι σε όλοι την χώρα έλαβαν αρκετά χρήματα για προγράμματα πυροπροστασίας … στους 196 Δήμους δεν είναι κανείς από τις Σέρρες! Από επιτυχία σε επιτυχία αυτός ο Νομός. Έχουμε άραγε το πολιτικό προσωπικό που μας αξίζει ; Στο μεταξύ προς όποια κατεύθυνση και να πας στο Νομό μας τα χόρτα στους δρόμους και πιο μέσα είναι ξεκάθαρο ότι έχουν να κοπούν σοβαρά, χρόνια, μόνο κάποιες επιφανειακές εργασίες. Ούτε αυτό δεν έχουμε κάνει για Πυροπροστασία… το απλό.

Βαλκάνια

Όσα ισχύουν για τον κόσμο όλο δεν έχουν εφαρμογή εδώ στη γειτονιά μας… άλλες συνθήκες, άλλες πρακτικές ισχύον στα όμορφα Βαλκάνια. Νέα εθνικιστική έξαρση λοιπόν αυτή τη φορά από τη γειτονικά Βόρεια Μακεδονία. Δυστυχώς στροφή από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας. Να είστε σίγουροι ότι θα περάσει και ότι το τέλος των εθνικιστών θα είναι εξευτελισμός… Οι διεθνής συμφωνίες που στηρίζονται από τις Δυτικές χώρες πάντα φτάνουν στο στόχο τους διαχρονικά

Προγράμματα LIFE

Άραγε πόσοι δήμοι από τις Σέρρες έχουν καταθέσει αιτήσεις για χρηματοδότηση από τα προγράμματα LIFE του Υπουργείου Περιβάλλοντος; Σημειώνουμε ότι το περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης έργων LIFE για το 2024 είναι έως τις 31 Μαΐου 2024… θα απογοητευτούμε πάλι λέτε;

Τα νέα χρόνια της Ανάπτυξης…

Επειδή οι αριθμοί λένε σπάνια λάθη και αρέσει στην στήλη να παρουσιάζει στοιχεία και να μην ρίχνει απλά συνθήματα ας δούμε τα στοιχεία των μισθών καθώς έχουν ιδιαίτερη αξία.

Το 55% των εργαζόμενων αμείβεται με κάτω από 1000 ευρώ μικτά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ. Το 20% των εργαζομένων με κάτω από 700 ευρώ μικτά.

Με αυτή τη φράση και μόνο αλλάζει όλο το αφήγημα της ανάπτυξης που κάποιοι προσπαθούν να στήσουν… όχι κύριοι έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα.

Τέλος μην σταθείτε στους μισθούς αλλά στα ποσοστά των πολιτών με τους μισθούς αυτούς…

Κάπως έτσι η Ελλάδα μας έχει το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ-27.

Αυτοκινητοδρόμιο

Κάτι καλό γίνεται στο Αυτοκινητοδρόμιο με τη νέα Δημοτική αρχή και βέβαια με τη νέα διοίκηση που αξίζει να το σημειώσουμε. Ένας νέος αέρας, μία αισιοδοξία για όσα ακούμε και για το μέλλον όχι μόνο του Αυτοκινητοδρομίου αλλά και της πόλης που μπορεί να κερδίσει πολλά από την σωστή λειτουργία του.

Καρτοτηλέφωνα

Τελικά κάνει κανείς χρήση των τηλεφώνων του ΟΤΕ που βρίσκονται στα πεζοδρόμια της πόλης και όχι μόνο; Μερικά είναι σε άθλια κατάσταση είτε βρώμικα είτε σπασμένα. Ενδιαφέρει κανέναν; Είναι η εικόνα τους πάντως αρκετά άσχημη και πρέπει μάλλον να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να φύγουν από τα πεζοδρόμιά μας

Στείλτε μας τα σχόλιά σας

Σχόλια και παρατηρήσεις στο goserres2017@gmail.com θα χαρούμε και να σας διαβάσουμε και να απαντήσουμε σε ότι θέλετε.