Τι αλλάζει για την προμήθεια υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Αλλαγές από 1ης Απριλίου έρχονται στην προμήθεια υλικών του ΕΟΠΥΥ. Πως θα γίνεται πλέον η διαδικασία σύμφωνα με τον Οργανισμό

Αποκλειστικά από συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να προμηθεύονται  από 1ης Απριλίου οι δικαιούχοι του Οργανισμού υγειονομικά υλικά (όπως επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά, σακχαρώδους διαβήτη κ.α.), θεραπευτικά μέσα, ορθοπεδικά Είδη, αναπνευστικές συσκευές και Συσκευές, οξυγονοθεραπείας και σκευάσματα Ειδικής Διατροφής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, για τα υπόλοιπα υλικά/υπηρεσίες θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης ως ίσχυε μέχρι τις 31/12/2016 στους Δικαιούχους.  Ειδικότερα δε για τα Οπτικά η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31/03/2017 αλλά και για την Ειδική Αγωγή για την οποία είναι σε εξέλιξη το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας.

Πιο αναλυτικά, ο Δικαιούχος των παροχών, προσέρχεται από 01/04/2017 μόνο  σε συμβεβλημένο πάροχο και δίδοντας τη γνωμάτευση παραλαμβάνει (ή του αποστέλλονται) τα αντίστοιχα υλικά που περιγράφονται σε αυτή και στις ποσότητες που δικαιούται με βάση τον ΕΚΠΥ.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώσει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο από 01/04/2017 και μετά.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα παραλαμβάνουν Εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία έως και  31/03/2017, των ανωτέρω κατηγοριών που έχουν συμβασιοποιηθεί, από δικαιούχους (ασφαλισμένους).  Εκτελέσεις γνωματεύσεων με ημερομηνία από 01/04/2017 και μετά δεν θα παραλαμβάνονται από δικαιούχους (ασφαλισμένους) ή από μη συμβεβλημένους παρόχους.

Πηγή