Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η παράδοση-παραλαβή της προεδρίας της ΔΕΥΑΣ με παρουσία του Δημάρχου Σερρών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί , Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, μεταξύ του δημάρχου Σερρών ,Πέτρου Αγγελίδη , του προέδρου της ΔΕΥΑΣ , Ιωάννη Γάτσιο, του απερχόμενου προέδρου ΚώσταΧασαπίδη , του αντιπροέδρου Πασχάλη Αρβανιτίδη και του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, Νικολάου Σαφαρίκα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η παράδοση παραλαβή της προεδρίας της ΔΕΥΑΣ, και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, αναφερόμενος στην σύσκεψη τόνισε «Συζητήσαμε θέματα τα οποία τρέχουν αλλά και γενικότερες κατευθύνσεις που έχουν σχέση με την ύδρευση και την αποχέτευση. Αυτό που τόνισα κυρίως είναι να κατατεθούν προγράμματα που ανοίγουν, να μην χάσουμε κανένα πρόγραμμα, να τρέξει γρήγορα το έργο της υδροδότησης του Μητρουσίου που τώρα ξεκινάει ,να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο Σκουτάρεως και Μητρουσίου και λέγοντας να ολοκληρωθεί εννοώ πλέον νασυνδεθούν όλατα σπίτια για να είναι σε πλήρη λειτουργία το έργο και να το απολαύσουν οι κάτοικοι. Συζητήσαμε και άλλα θέμα τα που γίνονται στα χωρία και άλλα θέματα»

«Δεν ήταν απλά μια παράδοση –παραλαβή ,ήταν μια σύσκεψη για να δώσουμε τις κατευθύνσεις στον νέο πρόεδρο και ο παλιός πρόεδρος με την εμπειρία που έχει και με την γνώση του θα στέκεται δίπλα στον νέο πρόεδρο και θα βοηθάει .Πραγματικά με έχει συγκινήσει η στάση του κ. Χασαπίδη, δεν έχω λόγια για να εκφραστώ»σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Ιωάννης Γάτσιος, δήλωσε « Σήμερα πρώτη μέρα στην επιχείρηση , παράδοση παραλαβή από τον κ. Χασαπίδη. Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η ΔΕΥΑΣ θα έχει συνέχεια όπως η δημοτική αρχή, δεν υπάρχει περίπτωση κάτι να αλλάξουμε κάτι στην πορεία,παρά κάποια βελτίωση άλλα αυτό θα το δούμε στην διάρκεια»

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που έχει θέσει, τόνισε «Προτεραιότητα είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης ,μετά να συνεχίσει η επιχείρηση να παρέχει τις ίδιες ποιοτικέςυπηρεσίες και τρίτον όπου χρειάζεται βελτιώσεις κυρίως στα χωριά μας , στο δίκτυο εκεί να τις βελτιώσουμε . Αυτά είναι οι προτεραιότητές, τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία» ενώ στην ερώτηση αν είναι δύσκολη θέση με ευθύνες η προεδρεία της ΔΕΥΑΣ, ανέφερε «Η θέση είναι με πολλές ευθύνες ,αν είναι δύσκολη ή όχι θα τοδούμε στην πορεία» .

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ , επισκέφτηκε χθες τους εργαζομένους στο κτίριο της ΔΕΥΑΣ, σήμερα Τρίτη πρόκειται να επισκεφτείτους εργαζομένους στο αμαξοστάσιο και στο βιολογικό και έχει προγραμματίσει εντός της εβδομάδας συνάντηση με τους συνδικαλιστές.

Σχολιάζοντας τον αγώνα που έκανε ο προκάτοχός του, Κώστας Χασαπίδης για την βιωσιμότητα και την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, τόνισε « Καλώς πάλευε ο κ. Χασαπίδης για την βιωσιμότητα της επιχείρησης , εγώ είχα μια διαφορετικήάποψη για το συγκεκριμένο θέμα ( τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης),η πλειοψηφία του δημοτικούσυμβούλιουαποφάσισε κάτι άλλο. Βέβαια οφείλουμε να το σεβαστούμε . Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισετην τιμολογιακή πολιτική. Βάσει αυτής προγραμματίστηκαν κάποια έργαστην περιφέρεια και κάποια είναι ήδη σε εξέλιξη και δεν νομίζωότι είναι σωστό να διακόψω αυτή την συνέχεια».

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Κώστας Χασαπίδης , ανέφερε « Κάναμε μια συζήτηση για κάποια θέματα,για τα προβλήματα, για την καθημερινότητα , γιατο τισχεδιάζουμε και πως πρέπει να πορευθεί η ΔΕΥΑΣ από εδώ και στο εξής . Είμαι ευχαριστημένος γιατί το μεγάλο στοίχημα και της δημοτικής αρχής και προσωπικό ήταν να επιλύσουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την υδροδότηση του Μητρουσίου. ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Αυτό με ικανοποιείκαι κόντρα στον λαϊκισμό, πήραμεαποφάσεις που φαινόταν ότι προσωρινάείχαν ένα πολιτικό κόστοςγια την παράταξη αλλά το τολμήσαμε . Γιατί αυτή που ασκούν διοίκηση πρέπει να τολμούν. Ο λαϊκισμός ας μείνει ως προτέρημα της αντιπολίτευσης ,αυτοί που ασκούν διοίκηση οφείλουν να παίρνουν αποφάσεις όσο δυσάρεστες και αν είναι , όταννομίζουν ότι είναι σωστές».

«Θα είμαι δίπλα στον κ. Γάτσιο . Είμαστε στελέχητης ίδια παράταξης, υπάρχει συνέχεια στην ΔΕΥΑΣ ,ότι χρειαστεί ο κ. Γάτσιος ,με τον οποίο είχαμε καλές προσωπικές σχέσεις καθώς συνεργαζόμασταν ως κατά τόπον εντεταλμένος σύμβουλος ,έχουμε συνεργασία και θα την διατηρήσουμε» σημείωσε ο κ. Χασαπίδης ,συμπληρώνοντας ότιείναιπεπεισμένος ότι ήταν λάθος η απόφαση του κ. Γάτσιου να μην ψηφίσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ. «Ευελπιστώ να αναθεωρήσει ,δεν θέλω από δημοκρατική υποχρέωση να εφαρμόσει το τι ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο ,θέλω να αναθεωρήσει», κατέληξε ο κ. Χασαπίδης.

πηγή