Η ομάδα LailiasMountainRunning οργανώνει στις 14 Μαιου 2017 τον αγώνα ορεινού τρεξίματος στην περιοχή του Λαιλιά Σερρών.

O Σύλλογος Ορεινού Τρεξίματος Λαϊλιά Σερρών διοργανώνει τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος 27 χλμ. Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα εκκίνησης 10:00 πμ.
Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Άνω Ορεινής Σερρών σε υψόμετρο 800μ, θα διαθέτει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και πέντε σταθμούς τροφοδοσίας κατά  μήκος της διαδρομής.
Η διαδρομή θεωρείται μέτριας δυσκολίας με θετική υψομετρική διαφορά 1800μ. Κινείται μέσα από βατούς χωματόδρομους, μονοπάτια και δασικούς δρόμους με εναλλαγές δασικής πεύκης και οξιάς.
Ο Λαϊλιάς είναι ξεχωριστό παράδειγμα αρμονίας ανάμεσα στο άγριο τοπίο και τη θαυμαστή ομορφιά του δάσος αποτελώντας τόπο υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερου δασικού κάλλους. Είναι ένα ψηλό δάσος οξιάς και δασικής πεύκης με έκταση 33.000 στρεμμάτων με ψηλότερη κορυφή τα 1850 μέτρα (Αλή Μπαμπάς) με δασοκάλυψη σε ποσοστό 83% και οδικό δίκτυο 110 χλμ.
Ο αγώνας είναι κατάλληλος τόσο για τους νέους δρομείς αλλά και τους πιο έμπειρους να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε ένα πραγματικά όμορφο αγώνα.
Οι εγγραφές μπορούνς να γίνουν στη σελίδα του αγώνα: www.lailiasmountainrunning.gr  έως 30 Απριλίου 2017. Σας περιμένουμε να ζήσουμε και να μοιραστούμε την εμπειρία.