Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες(ΦΩΤΟ)

 

 Πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 στις Σέρρες.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στη πόλη των Σερρών για να παρακολουθήσει την παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, των σχολείων της πόλης κι ενός αγήματος του στρατού

Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

  • Στις 12.15  πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή – Μεραρχίας από την πλατεία Κρονίου έως την πλατεία των δικαστηρίων. Η εξέδρα των επισήμων είχε στηθεί μπροστά από το διοικητήριο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το γενικό πρόγραμμα :

  • Ώρα08:00 Έπαρση της Σημαίας της πόλης.
  • Ώρα11:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ελένη Τσεβελέκου , φιλόλογο του 6ου Γυμνασίου Σερρών.
  • Ώρα11:30 Οι αρχές του τόπου μετέβησαν στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης Θεολόγου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού Σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

 

ΠΗΓΗ