Ανακοινώνονται οι μεταθέσεις στο στρατό ξηράς

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ανακοινωθούν φέτος οι μεταθέσεις στο Στρατό Ξηράς βάζοντας τέλος στην αγωνία των στελεχών και των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με  πληροφορίες , μέχρι και σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου η όλη διαδικασία προαγωγών και μεταθέσεων βρίσκεται ένα μήνα νωρίτερα, σε σχέση με πέρυσι όπου θεωρήθηκε μία από τις χρονιές »ρεκόρ», με τις διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 15 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα οι μέχρι τώρα πληροφορίες που φθάνουν στο kranosgr  κάνουν λόγο για ολοκλήρωση σε μεγάλο βαθμό των προαγωγών με αρκετούς βαθμούς ήδη να έχουν πάρει και τα σχετικά ΦΕΚ.

Παράλληλα στους βαθμούς που έχουν γίνει οι προαγωγές έχει ξεκινήσει και σε πολλές περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των μεταθέσεων και αναμένεται η Υπουργική υπογραφή. Μέχρι το Πάσχα το αργότερο θα κοινοποιηθούν οι  καταστάσεις μεταθέσεων Συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων και αμέσως μετά τις γιορτές το πιθανότερο και για τους υπόλοιπους βαθμούς ενώ δεν αποκλείεται και η έκπληξη μαζί με τους Συνταγματάρχες να σταλούν στις μονάδες και μεταθέσεις άλλων βαθμών.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι όλες οι μεταθέσεις οι οποίες θα αφορούν και φέτος καθαρά  την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και θα γίνουν σύμφωνα με τη μοριοδότηση που ορίζει ο νόμος, θα έχουν τελειώσει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Μετά την ανακοίνωση θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία τυχόν ενστάσεων από τα στελέχη και κατόπιν η κοινοποίηση των ημερομηνιών στους μετατιθέμενους.

Η απόφαση για την γρήγορη υλοποίηση προαγωγών και μεταθέσεων ανήκει αποκλειστικά στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή ο οποίος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του είχε δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στις αρμόδιες διευθύνσεις να »τρέξουν» τις διαδικασίες και να δοθεί τέλος στην αγωνία των στελεχών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πριν από λίγες ημέρες και ενώ δικαίως Ενώσεις Στρατιωτικών δημοσιοποιούσαν επιστολές για γρήγορη υλοποίηση των μεταθέσεων, ήδη στο ΓΕΣ αθόρυβα ολοκλήρωναν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες.

Αναμένουμε λοιπόν και φέτος να δούμε τις ημερομηνίες ανακοίνωσης των μεταθέσεων γιατί όσο καλή πρόθεση και να υπάρχει, με τις μεταθέσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος!

kranos.gr