ΟΧΙ Λένε οι Δήμαρχοι στη Δημιουργία Νέων Διοδίων

Κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία νέων διοδίων στον άξονα Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης δηλώνουν οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών. Με επιστολή τους διαμαρτύρονται στο ενδεχόμενο λειτουργίας σταθμού διοδίων στο ύψος του Στρυμονικού, παραθέτοντας την τεράστια οικονομική επιβάρυνση που θα επιφέρει στις μετακινήσεις των πολιτών και στη διάθεση αγαθών και υπηρεσιών πλήττοντας με την σειρά τους την τοπική οικονομία.

 

Μεταξύ άλλων, ζητούν από την κυβέρνηση να ακυρώσει την προκήρυξη του διαγωνισμού και αν αυτό δεν είναι εφικτό: α) να τοποθετηθούν αναλογικά διόδια με λογικές χρεώσεις, ώστε να καλύπτεται το κόστος συντήρησης ασφάλειας και ανακατασκευής του κατεστραμμένου δικτύου β) να υπάρξει παράπλευρη οδός που να εξυπηρετεί τους μονίμους κατοίκων των Δήμων  της Π.Ε. Σερρών γ) ειδική πρόβλεψη αντιτίμου για τους μόνιμους κατοίκους και τις ευπαθείς ομάδες.

 

Παράλληλα καλούν σε επαγρύπνηση και διαρκή ετοιμότητα τα σωματεία και τους φορείς της Π.Ε. Σερρών, ώστε οργανωμένα να εναντιωθούν στη δημιουργία νέων διοδίων.Πριν από την κοινοποίηση της κοινής επιστολής των Δημάρχων, είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη.

 

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι : Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα, Εμμ.Παππά Δημήτρης Νότας και Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ενώ τηλεφωνικά εξασφαλίστηκε η συναίνεση των υπολοίπων τριών.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ