Πάλη στην άμμο: Πρωταθλητής Ελλάδος ο Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων

Πρωταθλητής Ελλάδος για το 2017 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο (Beach Wrestling) αναδείχθηκε ο Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων.

Ο σύλλογος των Καλών Δένδρων με μεγάλη παράδοση στην πάλη κατέκτησε για πρώτη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο το οποίο διεξήχθη στην παραλία Κατερίνης με συμμετοχή 300 αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα. Η επιτυχία του Σερραϊκού συλλόγου αποκτά μεγαλύτερη αξία αφού τέσσερις αθλητές του εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Τουρκία. Οι αθλητές είναι ο ολυμπιονίκης Απόστολος Τασκούδης (από τους κορυφαίους αθλητές πάλης στην άμμο στον κόσμο), ο Νίκος Αρουζμανίδης, ο Δημήτρης Ακριτίδης και ο Χρήστος Σαμαρτζίδης. «Φέτος συμμετείχαμε για τρίτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το πιστεύαμε ότι θα είμαστε πρωταθλητές αφού δουλέψαμε εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ και οι αθλητές μας έχουν μεγάλες δυνατότητες» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Χρήστος Γάτσιος που μαζί με τον Τρύφωνα Κασάπογλου αποτελούν το τεχνικό δίδυμο του συλλόγου των Καλών Δένδρων.

Ο Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων αναδείχθηκε πρωταθλητής στους άνδρες με 31 βαθμούς, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παλαιστικός Σύλλογος Ευρωπού «Καραγιάννης» με 24 βαθμούς και την τρίτη ο Π.Σ. Ευκαρπίας με 24 βαθμούς.

Ο 6ος Ολυμπιονίκης των 66 κ. της ελευθέρας του 2004 Απόστολος Τασκούδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις μεταλλίων στο άθλημα της πάλης στην άμμο (με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιες διοργανώσεις.
Ο 6ος Ολυμπιονίκης των 66 κ. της ελευθέρας του 2004 Απόστολος Τασκούδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις μεταλλίων στο άθλημα της πάλης στην άμμο (με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιες διοργανώσεις.
Αποτελέσματα Ανδρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο
Κατ. βάρους Θέση Αθλητής Σωματείο
70 κιλά 1ος ΤΑΣΚΟΥΔΗΣ Απόστολος Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων
2ος ΑΡΟΥΖΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων
3ος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Φώτιος Π.Σ.Φ. Καλλιθέας «Άτλας»
3ος ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ Αθανάσιος Παλαιστικός Σύλλογος Ευρωπού «Καραγιάννης»
80 κιλά 1ος ΚΟΥΛΟΥΧΙΔΗΣ Γεώργιος Α.Σ. Άρης Θεσσαλινίκης
2ος ΚΑΠΟΓΛΟΥ Παύλος Π.Σ. Ευκαρπίας
3ος ΟΚΡΟΠΙΡΙΤΖΕ Δημήτριος Γ.Α.Σ. Ολύμπιοι Κατερίνης
3ος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Θεόδωρος Π.Σ. Ευκαρπίας
90 κιλά 1ος ΠΑΥΛΙΔΗΣ Θεοδόσιος Παλαιστικός Σύλλογος Ευρωπού «Καραγιάννης»
2ος ΤΣΕΚΕΡΙΔΗΣ Δημήτριος Π.Α.Ο.Κ.
3ος ΠΕΤΡΙΔΗΣ Χρήστος Π.Σ. Ευκαρπίας
3ος ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΗΣ Χρήστος Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων
+90 κιλά 1ος ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης Π.Σ.Φ. Καλλιθέας «Άτλας»
2ος ΙΜΠΙΖ Νιάζι Α.Σ. Κομοτηνής «Δημοκρίτειο»
3ος ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ Δημήτριος Α.Π.Σ. Καλών Δένδρων
3ος ΤΣΙΦΙΔΑΣ Ιωάννης Π.Ο. Σερρών Διογένης

Πηγή: ΕΛ.Ο.Π.