Τελετή θεμελίωσης του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης στη θέση “Νεράιδα του Δήμου Ηράκλειας

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης παραβρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης ενός πολύ σημαντικού έργου, της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων Σερρών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στη θέση “Νεράιδα” του Δήμου Ηράκλειας, της τοπικής κοινότητας Παλαιοκάστρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, ο Αντι-περιφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Δήμαρχοι του Νομού, περιφεριακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α

Κατά την ομιλία του ο κ. Αγγελίδης φανερά ικανοποιημένος είπε τα εξής:

“ Σήμερα είναι ημέρα χαράς, ικανοποίησης και δικαίωσης, διότι μετά από προσπάθεια 6 ετών ξεκινάει η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Ν.Σερρών, ενός πολύ σημαντικού έργου.

Να υπενθυμίσω ότι το 2011 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΝΣ ενέταξε το έργο στο νόμο περί ΣΔΙΤ, τότε που το ΣΔΙΤ ήταν βρισιά, με φοβερές αντιδράσεις από πολλές πλευρές,“έτρεξε” τις διαδικασίες του διαγωνισμού και τέλος το 2013 ανακηρύχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος.

Στη συνέχεια μετά την κατάργηση της ΕΣΑΝΣ και τη δημιουργία του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ο ΦΟΔΣΑ ολοκλήρωσε τη διαδικασία του διαγωνισμού με την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης στις 13 Ιουνίου 2017.

Η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμάτων είναι ένα σημαντικό έργο, διότι έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία πολιτών, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα αναπτυξιακό έργο διότι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ενώ επίσης δίνει τη δυνατότητα συμμόρφωσης με όλους τους εθνικούς και κοινοτικούς στόχους για τα απόβλητα και την κυκλική οικονομία με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία μελλοντική επιβάρυνση από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά πρόστιμα-τέλη για μη ορθολογική διαχείριση”.

Ο κύριος Αγγελίδης έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΣΑΝΣ,  το ΦΟΣΔΑ,  την Κυβέρνηση, στον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κύριο Μαντζούφα  για τις συντονισμένες ενέργειές τους προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό έργο και τον τεχνικό σύμβουλο του έργου κ. Ηλιόπουλο Γεώργιο.

Τα εύσημα στον κ. Αγγελίδη απέδωσε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας κατά την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Eίναι πρωτοποριακό που ένας Δήμαρχος, ο Πέτρος Αγγελίδης,ως Πρόεδρος της ΕΣΑΝΣ, ξεκίνησε την κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μάθει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Αν δεν ξεφύγουμε από την λογική των δημόσιων έργων που ξεκινάνε και δεν τελειώνουν ποτέ και αν δεν περάσουμε σε καινούργιες αντιλήψεις για όλα αυτά, δεν θα πάμε μπροστά”, επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.