Κολύμβηση : Καλύτερος επαρχιακός σύλλογος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός

Καλύτερος επαρχιακός σύλλογος στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Μαΐου στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Στο ανταγωνιστικότερο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με τη συμμετοχή των κορυφαίων κολυμβητών της χώρας οι αθλητές του τμήματος κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις ανεβάζοντας το σύλλογο ακόμα πιο ψηλά στην Πανελλήνια κατάταξη.

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός κατέκτησε την 12η θέση στη γενική κατάταξη με 35,00 βαθμούς και την 6η θέση στους Άνδρες.

Ο  Κονσταντίν Κονσταντινέσκου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ πεταλούδα, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με χρόνο 02:02:41, ενώ κατετάγη 8ος  στα 100μ πεταλούδα και 9ος στα 200μ ελεύθερο πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός είχε ακόμα επτά συμμετοχές  στους τελικούς των ατομικών αγωνισμάτων με τους:

Αλέξανδρο Θεοχαρίδη στους τρεις τελικούς του υπτίου, 4ος στα 200μ. (ατομικό ρεκόρ), 5ος στα 100μ, και 7ος στα 50μ,

Γιώργο Αρνιακό:  5ος 1500μ ελεύθερο, 6ος 800μ ελεύθερο & 8ος 400μ ελεύθερο

Νικόλαο Μουζά   στα 200μ πρόσθιο (ακυρώθηκε στον τελικό)

Σημαντική ήταν και η παρουσία στον τελικό Ομαδικού Αγωνίσματος στα 4Χ100 Μικτή Ομαδικής Ανδρών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με τους: Θεοχαρίδη Α., Μουζά Ν., Κονσταντινέσκου Κ., και Αρνιακό Γ.

Πολύ καλή εμφάνιση του Στέργιου Πάππου (11ος 50μ Ελεύθερο & 17ος 50μ Πρόσθιο), Κλεομένη Μανουσαρίδη (11ος 50μ Πρόσθιο, και 12ος στα 100μ & 200μ Πρόσθιο, ενώ ο Νικόλαος Μουζάς κατετάγη 10ος στα 100μ Πρόσθιο και 15ος στα 50μ Πρόσθιο.

panserraikos_swimming_open2017Η κατάκτηση της 6ης θέσης στη βαθμολογία των Ανδρών και της 12ης στη Γενική Κατάταξη (1η Επαρχιακή ομάδα) επιβράβευσε τις προσπάθειες και γέμισε περηφάνια τους ανθρώπους της ομάδας, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή στις φιλοδοξίες και τους στόχους τους.

Η συνέχεια θα δοθεί στα Πρωταθλήματα των Κατηγοριών τον προσεχή Ιούλιο, όπου όλοι στο σύλλογο ελπίζουν και εύχονται να είναι ανάλογη.

4166930Ζήσης Γκράτσιος: «Εκπληκτική παρουσία»

Ο άνθρωπος που αποτελεί τη «ψυχή» του τμήματος κολύμβησης του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού και του πιστώνεται το ότι ο σύλλογος βρίσκεται στην «ελίτ» της Ελληνικής κολύμβησης, ο έφορος Ζήσης Γκράτσιος είπε στην ΕΡΤ Σερρών «Η παρουσία μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν εκπληκτική. Αυτό που πετύχαμε είναι κατόρθωμα αν αναλογιστούμε τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών μας. Ο σύλλογος παρέμεινε ο πρώτος επαρχιακός στην Ελλάδα ενώ στη σκυτάλη 4Χ100 πήραμε την 5η θέση και μαζί με τους ΠΑΟΚ και Άρη ήμασταν οι μοναδικοί σύλλογοι εκτός λεκανοπεδίου. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας».

ΠΗΓΗ