Μηνύματα ζωής στο Βαλκανικό πρωτάθλημα τένις στις Σέρρες

Στο επίκεντρο των φίλων του τένις στα Βαλκάνια βρίσκεται από την Πέμπτη 6 Ιουλίου η πόλη των Σερρών η οποία φιλοξενεί το 2ο βαλκανικό τουρνουά τένις.

Περισσότεροι από 70 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας από 10 έως 16 ετών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια παίρνουν μέρος στους αγώνες, τους οποίους διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Η βράβευση του Κώστα Βαζούρα από τον πρόεδρο του ΣΑΣ Άρη Γραμματόπουλο, τον υπεύθυνο αγωνιστικού της Ομοσπονδίας Γιάννη Αθαναηλίδη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Χρήστο Μούρτζιο

Το Βαλκανικό τουρνουά αντισφαίρισης ξεκίνησε με έναν αγώνα…ξεχωριστό που έστειλε μηνύματα ζωής. Ο αγώνας με αναπηρικό αμαξίδιο από τον αθλητή με ειδικές ικανότητες Κώστα Βαζούρα που θεωρείται από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στο άθλημα του. «Ευχαριστώ τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Σερρών για την πρόσκληση. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τένις το 2000 και 17 χρόνια μετά υπάρχουν παιδιά 15 και 16 ετών που δεν ξέρουν ότι αθλούμαστε κι εμείς με ένα καρότσι αγωνιστικό. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι: «βγείτε και διεκδικήστε». Όπως διεκδικείς να πας καλύτερα στα μαθήματα ή να βρεις μια δουλειά, έτσι είναι και ο αθλητισμός. Γίνεσαι καλύτερος ως άνθρωπος και είναι τρόπος ζωής» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Κώστας Βαζούρας που σε ερώτηση τι έχει κερδίσει με την ενασχόληση του με τον αθλητισμό υπογράμμισε «την καθημερινότητα μου, γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Κερδίζεις πολλά από τον αθλητισμό. Εμένα η γυμναστική με συντηρεί.

Ο Κώστας Βαζούρας έκανε επίδειξη αγώνα τένις με αναπηρικό αμαξίδιο

Εμείς οι ανάπηροι κάνουμε αθλητισμό γιατί συντηρούμαστε. Δεν το κάνουμε από ανάγκη και για να δοξαστούμε. Εκεί που είναι να κάνω φυσιοθεραπείες, κάνω αθλητισμό. Αυτό είναι το μήνυμα. Αντί να πηγαίνεις σε ένα νοσοκομείο και να κάνεις φυσιοθεραπείες έλα στο γήπεδο και κάνε μια ήπια άθληση. Αυτό για κάποιον που έχει αναπηρία τον συντηρεί. Έτσι δημιουργήθηκε το παραολυμπιακό κίνημα».

Ο πρόεδρος του ΣΑΣ Άρης Γραμματόπουλος «ψυχή» της διοργάνωσης

Ικανοποιημένος από την διεξαγωγή του Βαλκανικού τουρνουά εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών και στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών Άρης Γραμματόπουλος «Θα έλεγα ότι η διοργάνωση πάει απρόσμενα καλά. Τα παιδιά, οι γονείς και οι προπονητές είναι ευχαριστημένοι. Τα γήπεδα μας έχουν ανακατασκευαστεί από το 2015, είναι πολύ ωραία γήπεδα, έχουμε και τα τρία γήπεδα του ξενοδοχείου και ευχαριστούμε για αυτό και θα έλεγα ότι το μέρος, η τοποθεσία είναι ιδανική για να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις».

Περισσότεροι από 70 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας παίρνουν μέρος στους αγώνες

Στα επτά γήπεδα των εγκαταστάσεων του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σερρών που βρίσκονται στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο οι μικροί αθλητές που συμμετέχουν στο Βαλκανικό τουρνουά τένις ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους προσφέροντας πλούσιο θέμα στους φίλους του αθλήματος.

οι μικροί αθλητές που συμμετέχουν στο Βαλκανικό τουρνουά τένις ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους προσφέροντας πλούσιο θέμα στους φίλους του αθλήματος.
Ικανοποιημένοι αθλητές γονείς και προπονητές από τη διοργάνωση
Τα παιδιά άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον αυτά που τους είπε ο Κώστας Βαζούρας
Ο πρόεδρος του ΣΑΣ Άρης Γραμματόπουλος μίλησε στους μικρούς αθλητές
Στους αγώνες πήραν μέρος και Σερραίοι αθλητές

ΠΗΓΗ