Καθημερινό φαινόμενο η διάρρηξη οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης των Αμμόλοφων

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο της διάρρηξης οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης των Αμμόλοφων και της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα.

Οι επιτήδειοι δεν πτοούνται ούτε από κίνηση, ούτε από το φως της ημέρας, ούτε καν από το γεγονός ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα στα πάρκινγκ των beach bars. Αφού παραβιάσουν τις κλειδαριές ή σπάσουν τα παράθυρα του οδηγού ή του συνοδηγού, οι δράστες αφαιρούν από το εσωτερικό των οχημάτων ό,τι βρουν, ενώ προξενούν και μεγάλες ζημιές στα ΙΧ στην προσπάθειά τους να τα ανοίξουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kavalapost.gr, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χτες το απόγευμα παραβιάστηκαν πάνω από 5 οχήματα λουομένων που ήταν σταθμευμένα σε χώρο στάθμευσης beach bar των Αμμολόφων, με τα θύματα να καταθέτουν μέχρι αργά το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Περάμου.

Το φαινόμενο, πάντως, δεν είναι καινούριο. Το καλοκαίρι του 2016 έγιναν περισσότερες από 80 διαρρήξεις οχημάτων, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σπείρα αθίγγανων που δρα στην περιοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκμεταλλευόμενη την ελλιπή αστυνόμευση, μιας και στην ουσία, 2 αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να καλύψουν μια τεράστια περιοχή που σφύζει από κόσμο κατά τη θερινή περίοδο.

 

thestival.gr