Σέρρες: «Αδιαπραγμάτευτο το όνομα της Μακεδονίας!»

Την αντίθεσή τους στην προοπτική σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου «Μακεδονία» για την  ονομασία του κράτους των Σκοπίων εξέφρασαν  οι Σερραίοι που συμμετείχαν στη χθεσινή διαβούλευση που διοργάνωσε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. 

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της Π.Ε. Σερρών και μεμονωμένοι πολίτες υποστήριξαν  την αντίθεσή τους στους μέχρι τώρα κυβερνητικούς χειρισμούς  για το θέμα, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το όνομα της Μακεδονίας «δεν παραχωρείται και δεν διαπραγματεύεται», ενώ έδωσαν «ραντεβού» για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ,στις 14:00, στην Αθήνα με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας  Γιώργο Τάτσιο έχουν ξεπεράσει τις 200.000  οι υπογραφές των πολιτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.onomasia.gr , για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική εκτροπή από την απόφαση των πολιτικών Αρχηγών του 1992.
« Ζητάμε  να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ.Τάτσιος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την έκδοση ψηφισμάτων των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές  Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ)και Μιχάλης Τζελέπης (Δημοκρατική Συμπαράταξη) ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Εμμ.Παππά, Ηράκλειας, Ν.Ζίχνης, Σερρών και Σιντικής, οι πρώην βουλευτές Ευγ.Χαϊτίδης και Θ.Λεονταρίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Μάλιστα , στην έναρξη της εκδήλωση διαβάστηκε επιστολή της  Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μ. Κόλλια-Τσαρουχά , σύμφωνα με την οποία  τάσσεται  υπέρ της μη χρήσης του όρου Μακεδονία.

ert.gr