Άρθρο: Γενοκτονία των Ποντίων

Το Κεμαλικό καθεστώς των νεοτούρκων από το 1914 έως το 1923, μεθόδευσαν την εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού με την σφραγίδα του Κεμάλ. Τριακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες (353.000) Ελληνοπόντιοι ήταν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Τούρκων.

Και αρχίζοντας από τις Εκκλησίες, κατέστρεψαν 800 Εκκλησίες κάνοντας άλλες στάβλους, άλλες αποθήκες και άλλες τζαμιά, για να αποθαρρύνουν τους Έλληνες, επίσης κατέστρεψαν περισσότερα από 300 Σχολεία, συνέλαβαν τους προύχοντες και μορφωμένους Ποντίους, άλλους κρέμασαν και άλλους έσφαξαν και 500 Κοινότητες τις έκαψαν μαζί με τους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό που γράφει ο Σάββας Κανταρτζής “Τα χαράματα στις 16 Φεβρουαρίου του 1923 οι Τούρκοι μπήκαν στο χωριό ΜΠΑΪΛΑΝ στην περιοχή των Κατυώρων, σκότωσαν όσους άνδρες βρήκαν, τα δε γυναικόπαιδα τα έβαλαν στα σπίτια της πλατείας και τους έκαψαν ζωντανούς.

Συνολικά κρέμασαν και σκότωσαν εν ψυχρώ άνδρες, γυναίκες και παιδιά και άλλους εξολόθρευσαν στις περίφημες πορείες του θανάτου, οι οποίοι ήταν πεινασμένοι, ξυπόλητοι και ρακένδυτοι  πεθαίνοντας καθώς προχωρούσαν ασταμάτητα δοκιμάζοντας τον ποιο μαρτυρικό θάνατο.

Όπως φαίνεται, αυτός ο άθλιος πρώην Υπουργός ήθελε ποιο μαρτυρικούς θανάτους από αυτούς που γνώρισαν οι πρόγονοί μας, διότι το θολό αρρωστημένο του πνεύμα είναι χειρότερο από αυτό του Χίτλερ και επειδή ζήλεψε την δόξα που πήρε η Μαρία Ρεπούση από τους Τούρκους για αυτά που είπε για το ολοκαύτωμα της Μαρτυρικής Σμύρνης και τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων, ότι δεν έγινε τίποτε απλώς υπήρξε ένας απλός συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης.

Άτιμη γυναίκα και άθλιε Υπουργέ, εμείς οι Έλληνες φταίμε που σας πληρώνουμε για να κάνετε ανθελληνική πολιτική.

Την Γενοκτονία αυτή των Ελλήνων του Πόντου που συνετελέσθη από το 1914 έως το 1923 ανεγνώρισαν:

α)  Το 2002 έως το 2008 επτά πολιτείες των Η.Π.Α.

β)  Στις 19 Μαΐου 1994 η Βουλή της Δημοκρατίας της Κύπρου.

γ) Στις 15 Δεκεμβρίου 2007 η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελετητών.

δ) Στις 30 Μαρτίου 2009 η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας.

ε)  Την 1η Μαρτίου 2010 το Κοινοβούλιο της Σουηδίας

στ) Την 1η Μαΐου 2013 η Γερουσία της Πολιτείας Νοτίου Ουαλίας.

Και έρχεται κατ΄ επανάληψη ο πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του Τσίπρα Νικόλαος Φίλης να αμφισβητήσει το Ελληνικό και όλα τα ξένα Κοινοβούλια, τους Διεθνείς Επιστημονικούς Οργανισμούς, αυτός που δεν είναι πανεπιστημιακός, να μας πει τα εξής: “Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν πρόκειται για γενοκτονία”.

Η δήλωση αυτή του Ν. Φίλη. Βλέπουμε τον άθλιο αυτόν πρώην Υπουργό  να τίθεται επικεφαλής των γκρίζων λύκων, την τρομοκρατική οργάνωση των Τούρκων, που μάχεται σε όλα τα επίπεδα να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Ποντίων, μη σεβόμενος τους προγόνους μας που χάθηκαν με τον ποιο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο από τους Τούρκους.

Σύσσωμος ο Ποντιακός Ελληνισμός, οργισμένος, θεωρεί την δήλωση αυτή ως εσχάτη προδοσία κατά του Ελληνισμού και ζητούμε την αποπομπή του από το Κοινοβούλιο των Ελλήνων.

Αυτό ζητά και ο Άλκης Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Νεολαίας των Ποντιακών Σωματείων, διότι η γενοκτονία αναγνωρίσθηκε επισήμως βάσει νόμου και ντοκουμέντων.

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σερρών, όπως γνωρίζεται η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου του 1994, όρισε την 19  Μαΐου ως ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η οποία συνετελέσθει από το έτος 1914 έως το έτος 1923. Η απόφαση της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ήταν ομόφωνη.

Και ας προσπαθούμε οι απόγονοι των εναπομεινάντων Ελλήνων του Πόντου ανά τον κόσμο όλοι μαζί να κάνουμε τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες θα δικαιώνουν τα αθώα θύματα της Γενοκτονίας των προγόνων μας και να μην επιτρέπουμε κανέναν αριστερό άθλιο Φίλη να μας προσβάλει με τον ποιο αναίσχυντο τρόπο.

 

Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ