Έρωτας κατά παραγγελία… #not

Οι άνθρωποι από την νεαρή μας ηλικία και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας   δημιουργούμε σχέσεις καθώς αποζητάμε τη συντροφικότητα. Όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας –ιδιαίτερα οι κοπέλες όταν βρισκονται σε νεαρή ηλικία- να φαντάζεται με ανοιχτα τα μάτια τον ιδανικό σύντροφο και την ιδανική σχέση. Από τις παιδικές ταινίες μέχρι τις αισθηματικές-ρομαντικές κομεντί παρακολουθούμε μεγάλους έρωτες που ονειρευόμαστε να ζήσουμε.

Όμως, μεγαλώνοντας διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι ότι όλες οι ιστορίες δεν έχουν happy end. Όσο περνούν τα χρόνια επιλέγουμε, βιώνουμε τις καταστάσεις, τις αξιοποιούμε και κάπως έτσι πάμε παρακάτω. Όλα αυτά ανάλογα με το στάδιο ζωής που βρισκόμαστε, τις ανάγκες και τις επιθυμίες που επιδιώκουμε να καλύψουμε μέσα από την εκάστοτε ερωτική σχέση.

Κάποιοι άνθρωποι δημιουργούν συντροφικές και ήρεμες σχέσεις, κάποιοι άλλοι πιο έντονες, με σκαμπανεβάσματα, ανατροπές και προκλήσεις. Όποια μορφή και να έχει η σχέση αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγονται λάθη και ότι όλα είναι ανθηρά ούτε ότι υπάρχει πάντα αίσιο τέλος.

Αν λοιπόν η έκβαση δεν είναι καλή τη θέση της συντροφικότητας την παίρνει η μοναξιά. Η μοναξιά συχνά είναι δύσκολα διαχειρίσιμη για πολλούς ανθρώπους. Είναι αρκετοί οι άνθρωποι που ορίζονται μέσα από μια σχέση, νιώθουν καλά με τον εαυτό τους κυρίως μέσα σ’αυτήν. Αισθάνονται πιο αποδεκτοί από την κοινωνία αλλά και από τον ίδιο τους τον εαυτό! Ο φόβος της μοναξιάς τους κατακλύζει και τους πανικοβάλλει! Χάνουν κομμάτια της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης τους.

Έτσι αρκετοί μετά τον χωρισμό τους δεν αξιοποιούν το διαστημά που είναι ελεύθεροι. Είναι ένα εποικοδομητικό διάστημα, κατά την γνώμη μου, στο οποίο μπορείς να δεις τι πήγε λάθος, να αναλάβεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα! Όμως, οι άνθρωποι που δεν το αντιλαμβάνονται έτσι αναζητούν μανιωδώς τον επόμενο σύντροφο για να καλύψουν το κενό που έμεινε –κατά τη γνώμη τους- και εκεί αρχίζουν οι εκπτώσεις! Ρίχνουν νερό στο κρασί τους τόσο που πια είναι νερό με λίγο κρασί. Παραμερίζουν αυτά που θέλουν πραγματικά και απλώς ψάχνουν έναν άνθρωπο για να είναι διπλά τους χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ακόμη και να τα καταφέρουν πάλι μόνοι τους θα είναι, γιατί ο έρωτας δεν είναι delivery να σου έρθει κατόπιν παραγγελλίας.

Ας μη φοβάστε να μείνουμε μόνοι μας. Δες το σαν ευκαιρία να θεραπεύσεις τις πληγές σου, να φροντίσεις τον εαυτό σου, γιατί αυτό είναι, μια ευκαιρία! Μην ανησυχείς, ο έρωτας θα έρθει να σε βρει όταν θα είσαι έτοιμος…