Ετερώνυμα ή Ομώνυμα: Ιδού η απορία!

Παρατηρώντας την φύση μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις για πάρα πολλά πράγματα και όχι μόνο επιστημονικής φύσεως. Στοιχεία που διαφαίνονται και στις ανθρώπινες σχέσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την επιστήμη της φυσικής τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται.Η έλξη όμως των ετερώνυμων ανθρώπων μπορεί να λειτουργήσει;

Η αλήθεια είναι ότι τους περισσότερους ανθρώπους τους ελκύει το διαφορετικό.Υπάρχουν άνθρωποι που ενθουσιάζονται,  γιατί βλέπουν στον άλλον στοιχεία που θα ήθελαν να έχουν. Υπάρχουν άτομα που τους εξιτάρει η διαφορετική ματιά των πραγμάτων.

Ταυτόχρονα το άγνωστο είναι τρομακτικό. Γοητευτικό αλλά και ριψοκίνδυνο. Εκεί σκάνε μύτη οι όμοιοι. Δεν αγαπούν τα έντονα πάθη, τις έντονες κόντρες, το σασπένς. Επιλέγουν να ταξιδεύουν με μπουνάτσα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για να δέσει το γλυκό και στις δυο περιπτώσεις είναι ο θαυμασμός του αμόρε. Να γοητεύεσαι κάθε μέρα λίγο περισσότερο. Από την άλλη για τη διατήρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης χρειάζεσαι και έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας που να πλαισιώνεται από κοινές ή παρόμοιες αξίες και αρχές.

Συνήθως το δεύτερο συστατικό είναι αυτό που λείπει απο τα ετερώνυμα και λήγει το έργο κάπως άδοξα. Φυσικά, σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτοί οι υπερτυχεροί που είναι και διαφορετικοί και συμβατοί.

Μα, αν η ζωή μας ήταν ένα πάζλ με χιλιάδες κομμάτια, μήπως τα κομμάτια που μας λείπουν είναι εκείνα τα αντίθετα στοιχεία, τα όποια αν καταφέρουμε και τοποθετήσουμε στα σωστά σημεία ανακαλύψουμε άλλους κόσμους κρυμμένους μέσα μας; Μήπως το διαφορετικό είναι αυτό που θα μας ωθήσει ένα βήμα παραπέρα προς την εξέλιξη του εαυτού μας;

Απόψεις διάφορες επί του θέματος. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας οφείλει να επιλέγει σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Τα συναισθήματα δεν υπάγονται σε κανόνες. Ετερώνυμα ή ομώνυμα τυπάκια να τολμάτε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και όπου βγει. Κάποιες φορές πληγωνόμαστε, κάποιες φορές πληγώνουμε. Τι γοητεία όμως, θα είχε το ταξίδι της ζωής μας χωρίς μαθήματα; Τι αξία θα είχε να κερδίζεις, αν ποτέ δεν έχεις νιώσει πως είναι να χάνεις!