Διαμαρτυρία του Συλλόγου Τριτέκνων Σερρών “Ελπίδα” για τον αποκλεισμό από το Κοινωνικό Μέρισμα

“Φτάνει πια!” λένε οι τρίτεκνοι Σερρών στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν σχετικά με την κοροϊδία του Κοινωνικού Μερίσματος προς τα μέλη τους.

“Οι τρίτεκνοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται.. σαν πλούσιοι. Παρά τις δεσμεύσεις για κοινωνική ευαισθησία, για θετική αντιμετώπιση του έντονου δημογραφικού προβλήματος από την κυβέρνηση, οι τρίτεκνοι μένουν εκτός της κυβερνητικής ρύθμισης για το “κοινωνικό μέρισμα”.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εκμάθηση αγγλικών για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

Έξω ακόμα και από τη ρύθμιση για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που αγόρασαν οι πολυμελείς οικογένειες με παρότρυνση του κράτους για να μπορούμε να μεταφέρουμε τις οικογένειές μας. Όταν υπάρχει δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων για τις ΠΑΕ, δεν μπορεί να μην υπάρχουν για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Απαιτούμε – δεν επαιτούμε – να συμπεριληφθεί ρύθμιση για τις τρίτεκνες οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Καλούμε τον πρωθυπουργό-που είναι τρίτεκνος- την κυβέρνηση, τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε μία Ελλάδα που γερνάει, σε μία διαρκή λιτότητα,πού για πολλά χρόνια και η πολυμελής οικογένεια στενάζει από τα οικονομικά Βάρη, την ανεργία, τη μετανάστευση των παιδιών της. Διεκδικούμε να ζήσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια!