Ονειρούπολη Δράμας: “Η Χελώνα και Λαγός αλλιώς” της Βούλας Γιαγκάζογλου

Η παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Παραμυθοτρέχαλοι», σε συνεργασία με τον σύλλογο παραπληγικών Ν. Δράμας, παρουσιάζουν την Παιδική, Μουσικό Θεατρική Παράσταση, σε συνδυασμό με μαύρο κουκλοθέατρο “Η Χελώνα και ο λαγός αλλιώς”, όπου βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βούλας Γιαγκάζογλου-Παπούδα από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Πρόκειται για μία παιδική, διαδραστική, θεατρική παράσταση με πρωτότυπη μουσική που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ένας λαγός, μία χελώνα και ένας βάτραχος που παίζει μουσική και τραγουδά, βρίσκονται στο σήμερα και ένας νέος αγώνας μεταξύ μίας χελώνας και ενός λαγού ξεκινά. Γιατί η μικρή χελώνα προκαλεί σε αγώνα έναν λαγό; Ελπίζει ότι θα τα καταφέρει να τον πιάσει και πάλι στον ύπνο; Μία ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές, με μουσική και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ηθοποιούς και κούκλες του Κυριάκου Θεοδωρίδη σε ένα μοναδικό σκηνικό μαύρου κουκλοθεάτρου.


Περίληψη του έργου: Μία μικρή χελώνα συναντά έναν καλογυμνασμένο λαγό. Μαγεμένη από τις αθλητικές του ικανότητες, του ζητά να αγωνιστούν στο τρέξιμο και στα άλματα. Σαν βόμβα σκάει το αίτημα της στα αυτιά του λαγού, αλλά και όλων των ζωών. Μα καλά, τι νομίζει αυτή η χελώνα; Επειδή κάποτε γράφτηκε ένα παραμύθι ότι δήθεν κέρδισε μία χελώνα έναν λαγό, μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί; Αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια! Στην αληθινή ζωή, η χελώνα είναι χελώνα και ο λαγός είναι λαγός…… Δε γίνεται αλλιώς.

Συντελεστές: Σενάριο, σκηνοθεσία, στίχοι, φωνές κούκλας: Βούλα Γιαγκάζογλου , Μουσική- Στίχοι- Τραγούδι και στον ρόλο του Βάτραχου ο Simos Shammas, Χελώνα η Athanasia Dampa και Λαγός ο Αναστασιος Ταγταλιανιδης.