Η επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης στο δημαρχείο

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου, η εθιμοτυπική επίσκεψη του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, στο Δημαρχείο Σερρών.

Τον Υφυπουργό, υποδέχθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, όσο και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ενώ το «παρών» έδωσαν τα σερραϊκά ΜΜΕ.

Ο κ. Χρυσάφης, ξεκίνησε τη συνάντηση, λέγοντας πως ο Θεόδωρος Καράογλου έχει τόσο τη γνώση όσο και τη θέληση να είναι συμπαραστάτης του Δήμου Σερρών, με τη Δημοτική Αρχή να προσβλέπει στη δική του συνέργεια και βοήθεια για πολλά θέματα του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι η επαφή του με τον κ. Καράογλου είναι συνεχής και αποτελεσματική, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει τον τρόπο να ακούει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, ως Μητροπολιτικό, το Δήμο Σερρών απασχολούν και θέματα που άπτονται των συνεργασιών με όλες τις Δημοτικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στον Υφυπουργό ο κ. Χρυσάφης, «ως μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, έχω προωθήσει πολλά θέματα και στο κεντρικό μας όργανο και γενικά νομίζω ότι υπάρχει ένα καλό πλέγμα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο θα σας βοηθήσει και θα είναι αποτελεσματικό για τη δική σας επεξεργασία και επίλυση των θεμάτων».

Απ’ την πλευρά του, ο Θεόδωρος Καράογλου εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την παρουσία του στο Δημαρχείο Σερρών, καθώς, όπως είπε, ο Δήμαρχος Σερρών είναι ένας πολύ καλός και παλιός του φίλος. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις Σέρρες τυχερές, διότι έχουν ένα Δήμαρχο νέο και φρέσκο, με θέληση και όραμα, που θα προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στο Δήμο Σερρών.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την πόλη, καθώς ο ίδιος είναι κατά το ήμισυ Σερραίος, ενώ στο παρελθόν υπηρέτησε τη θητεία του στις Σέρρες.

Έτσι, ο κ. Καράογλου διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του με το Δήμο Σερρών θα είναι απόλυτη και αμέριστη σε όλα τα ζητήματα, διότι, όπως τόνισε «υπάρχει απ’ την πλευρά της κυβέρνησης η θέληση να βοηθηθεί η Α′ Βάθμια Αυτοδιοίκηση, πόσο μάλλον οι Σέρρες, που έχουν το πλεονέκτημα να έχουν και δυο συναδέλφους Υπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τη Φωτεινή Αραμπατζή, και δυο επίσης εκλεκτούς συναδέλφους, που βάζουν πλάτη κι αυτοί και τρέχουν για τα ζητήματα του Νομού Σερρών, τον Τάσο Χατζηβασιλείου και το Θεόφιλο Λεονταρίδη».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τη θετική πορεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία ανάμεσα στο στελεχιακό δυναμικό του Νομού και την κυβέρνηση.

Απ’ τη δική του μεριά, ο Δήμαρχος Σερρών επεσήμανε ότι οι προσδοκίες των πολιτών είναι πολύ υψηλές, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλοθι αποτυχίας για κανέναν. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι, λόγω της πολύ καλής πολιτικής όσμωσης, πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα που θα το βιώσει ο Σερραίος πολίτης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δεν πήρε αυτό που του άξιζε και ήταν παραγκωνισμένος σε πολλά πράγματα.

Τέλος, ο κ. Χρυσάφης εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την ισοκατανομή των προσφυγικών ροών στην ελληνική επικράτεια, επικροτώντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, με τον κ. Καράογλου να απαντά ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο γύρω απ’ το μεταναστευτικό θα δώσει μια ανάσα στη διαχείριση του ζητήματος.

Η συνάντηση, ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα, με τους δυο άντρες να ανταλλάσσουν δώρα.