Τσικνοπέμπτη 2020: Έρχεται η πρώτη Δημοτική Μασκαράτα Σερρών για μαθητές

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σερρών καλεί τις σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών να συμμετάσχουν στη δράση “Δημοτική μασκαράτα Σερρών” που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης , 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 19:00-21:00, στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν σχολικά τμήματα που θα αποτελούνται το πολύ από 25 άτομα, χωρίς περιορισμό τμημάτων ανά σχολική μονάδα. Κάθε συμμετοχή θα έχει ένα θεματικό περιεχόμενο, δηλαδή ζητούμενο θα είναι να αποτυπώνεται σε αυτήν ένα κεντρικό μήνυμα που μπορεί να έχει πολιτιστικό ή περιβαλλοντικό περιεχόμενο και θα πρέπει να μην εκχυδαΐζει θεσμούς της κοινωνίας μας.

Η όλη δράση θα έχει τη μορφή μιας παρέλασης καθώς κάθε ομάδα θα διασχίσει τον προβλεπόμενο χώρο παρουσιάζοντας τη δράση της και επικοινωνώντας με τα μηνύματά της.

Στο τέλος της παρέλασης μια επιτροπή του Δήμου θα επιλέξει μια ομάδα που θα λάβει ως δώρο μια εκπαιδευτική εκδρομή στα όρια του Δήμου Σερρών, ενώ δώρα προβλέπονται και για τη 2η και 3η καλύτερη συμμετοχή.