Εκδήλωση με θέμα «ΣΕΡΡΕΣ 1913-2019,Δημογραφική,Οικονομική και Κοινωνική εξέλιξη»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών, οργανώνουν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στις 19.00, στην αίθουσα «Γεώργιος Χριστίδης» του Επιμελητηρίου (3ος όροφος), εκδήλωση με τίτλο:«ΣΕΡΡΕΣ 1913-2019,Δημογραφική,Οικονομική και Κοινωνική εξέλιξη».

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κΣταυρακούδης Αθανάσιος,θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας στην οποία εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται και στοιχεία από την εγκατάσταση των προσφύγων μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πληθυσμιακή εξέλιξη των οικισμών, στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1992 και στην μετέπειτα πορεία της περιοχής των Σερρών.

Τα πάντα παρουσιασμένα σε διαδραστικούς χάρτες και πίνακες.
Ο Α. Σταυρακούδης είναι Επ. Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Ιωαννίνων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής και Υπολογιστικών Οικονομικών (ΕΕΠΥΟ), το οποίο εκπονεί τα τελευταία χρόνια μια μεγάλης κλίμακας έρευνα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της χώρας από το 1907 έως και σήμερα. Στο πλαίσιο του έργου και σε συνεργασία με τον καθηγητή Στέλιο Μιχαλόπουλο (πανεπιστήμιο Brown, USA) που πρόσφατα έχει τιμηθεί με το βραβείο Μποδοσάκη, το ΕΕΠΥΟ ψηφιοποιεί δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με την εγκατάσταση προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Σπούδασε στο Παν/μιο Ιωαννίνων και έχει μετεκπαιδευτεί  σε Γαλλία, Ιταλία και Καναδά. Είναι συγγραφέας δύο εκπαιδευτικών βιβλίων (εκδ. Κλειδάριθμος), διδάσκει στο Παν/μιο Ιωαννίνων από το 2000. Κατάγεται από το Πεθελινό Σερρών.