Μη ψάχνεις το άλλο σου μισό…είσαι ολόκληρος!

Περιμένοντας την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου -μη περιμένεις καμία μέρα αν με ρωτάς,για να γιορτάσεις τον έρωτα σου,να γιορτάζεις κάθε μέρα, είναι μια ευκαιρία παρόλ’ αυτά – είδα πολλά δώρα, διακοσμητικά, μπρελόκ κ.τ.λ. που έγραφαν «είσαι το άλλο μου μισό!».

Αντιλαμβάνομαι τους αθεράπευτα ρομαντικούς και τι εννοούν μ’αυτή την φράση. Αντιλαμβάνομαι την χαρά που έχουμε οι άνθρωποι με την εκδήλωση της αγάπης των συντρόφων μας μέσω χειρονομιών και δώρων όχι μόνο αυτή τη συγκεκριμένη μέρα αλλά οποιαδήποτε.

Όμως αυτή η ατάκα δεν υφίσταται! Δεν είμαστε ελλειμματικοί, για να ψάχνουμε κάποιους επίσης ελλειμματικούς για να μας συμπληρώσουν. Αν ψάχνεις έναν άνθρωπο, για να καλύψεις τα εσωτερικά σου κενά πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα ξεγελάς τον εαυτό σου κάνοντας τον να πιστεύει ότι αυτός είναι η «λύση» και όχι εσύ. Για πόσο καιρό πιστεύεις θα είναι λειτουργική αυτή η σχέση;

Ολόκληρος και συνειδητοποιημένος θα μπεις σε μια σχέση με έναν ολόκληρο και συνειδητοποιημένο άνθρωπο όχι για να κυλούν όλα θαυμάσια, δεν είσαι πρωταγωνίστρια σαπουνόπερας, αλλά για να μπορείτε να συμπορεύεστε με ειλικρίνεια, επικοινωνία, εντιμότητα και αληθινή αγάπη. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν πραγματικά -όσο και αν το θέλεις ή το πιστεύεις- αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου πρώτα ολόκληρο με τα υπέρ και τα κατά του.

Μην ψάχνεις το άλλο σου μισό και ας αναγράφεται αυτή η φράση σ’ όλα τα αναμνηστικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Να ψάχνεις αυτόν που σε κάνει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου..αυτόν που εξελίσσεστε παρέα, που θεωρεί ότι δύο ολόκληρα είναι καλύτερα από δύο μισά! Δεν χάνεις τίποτα από τον ρομαντισμό και την ονειροπόλα πλευρά σου. Έτσι και αλλιώς και αυτές οι πτυχές στη δική σου ολότητα ανήκουν!