Μας επέλεξαν για μικρότερο πολιτικό κόστος: Πρόεδρος Προμαχώνα Σερρών

“Καταπέλτης” για το πώς επελέγη το Κλειδί Σερρών για τη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου από την κυβέρνηση, ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα, Λεωνίδας Σπύρος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, μίλησε για μικρότερο πολιτικό κόστος και είπε χαρακτηριστικά “οι ψήφοι είναι λίγοι, είμαστε 100, ενώ στη Βυρώνεια και τη Ροδόπολη είναι 6.000”.

“Εμείς είπαμε από την αρχή ένα βροντερό ΟΧΙ και επιμένουμε σε αυτό”, τόνισε και επεσήμανε πως οι κάτοικοι είναι κατά 60% ηλικιωμένοι και ανησυχούν για την διάδοση του κορωνοϊού. Ζητούν να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, αλλά επισημαίνουν και άλλους λόγους ακαταλληλότητας της συγκεκριμένης τοποθεσίας. Είναι μόλις 2,5 χιλιόμετρα από τα σύνορα, ενώ εκεί καταλήγουν όλα τα νερά των βροχών από τα γύρω βουνά. “Μήπως τους πάρει όλους και τους πάει στο Στρυμόνα όταν βρέξει”, τόνισε και πρόσθεσε, ότι ο καταυλισμός είναι 200 μέτρα από το ποτάμι, όπου είναι πέρασμα πουλιών, περιοχή NATURA και προστατευόμενη από τη Συνθήκη Ραμσάρ.

“Παρά τις διαβεβαιώσεις, είμαστε ανήσυχοι”, τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας του Προμαχώνα, “μου είπαν “πρόεδρε βάλε πλάτη”, αλλά να βάλω πλάτη πού; εκεί, που οι κάτοικοι δεν έχουν ευθύνη; ποιός τους βομβαρδίζει αυτούς τους ανθρώπους; δε θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε στην Ευρώπη”, κατέληξε.