Η Φωτεινή και η Ελένη μας διηγούνται μικρές ιστορίες από το περιπτεράκι τους!

Η Φωτεινή και η Ελένη έχουν το περίπτερο στον περιμετρικό ακριβώς μπροστά στη ΔΕΗ. Εμείς τις επισκεφθήκαμε και ρωτήσαμε όλα όσα μας έρχονται στο νου, κάθε φορά που συναντάμε έναν περιπτερά!

Για πάμε λοιπόν…

1 Πόσα χρόνια έχετε το περίπτερο και πως προέκυψε;

Το περιπτεράκι μας το ανοίξαμε πριν από περίπου 8 χρόνια.. Ήταν μία δύσκολη περίοδος, στη χώρα υπήρχε κρίση και εμείς ψάχναμε για δουλειά. Αφού λοιπόν δεν βρίσκαμε.. αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δικό μας και έτσι προέκυψε αυτό. Πράγμα που φυσικά δεν μετανιώσαμε!

2 Τι είναι αυτό που αγοράζουν οι περισσότεροι πελάτες;

Τσιγάρα.. τι άλλο φυσικά;

3 Το πιο περίεργο πράγμα που σας έχουν ζητήσει;

Ελένη: Ένα φρέντο καπουτσίνο μέτριο!

Φωτεινή: Να του πάω τα τσιγάρα στο αυτοκίνητο επειδή έβρεχε!

4 Σας έχει φέρει κάποιος πελάτης σε δύσκολη θέση με την συμπεριφορά του;

Στην πλειοψηφία τους οι πελάτες μας είναι άνθρωποι ευγενικοί και με καλούς τρόπους. Αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που με τη συμπεριφορά τους, μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Αυτές τις περιπτώσεις τις αντιμετωπίζουμε με ένα δυνατό χαμόγελο και μια καλή κουβέντα, έτσι ώστε να βγάλουν τη θετική πλευρά του εαυτού τους!

5 Από κλοπές πως πάμε; Και πως τις αντιμετωπίζετε;

Έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά περιστατικά κλοπών. Αλλά το περίεργο είναι ότι συμβαίνει από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας. Κι εκεί είναι που δυσκολεύεσαι να το διαχειριστείς!

6 Πως περνάει η ώρα όταν υπάρχει πεσμένη κίνηση;

Ελένη: Βιβλία, καλή παρέα και φυσικά διαβάζω goserres.gr!

Φωτεινή: Τηλέφωνο… πολύ τηλέφωνο (γέλια) και κάπνισμα για να αυξηθεί ο τζίρος μιας και δεν υπάρχει κίνηση!

7 Πάμε και σε ένα θέμα ταμπού (;) . Είστε γυναίκες και μάλιστα πολύ εντυπωσιακές.. πόσο εύκολα ζητάνε οι άντρες να αγοράσουν προφυλακτικά; Υπάρχει κάτι ένοχο στο βλέμμα τους (γέλια)…

Οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι πιο άνετοι συνήθως. Οι νεότεροι όταν βλέπουν γυναίκα είναι συνήθως πιο ανήσυχοι. Και κατά τη γνώμη μας δεν θα έπρεπε να θεωρείται ως θέμα ταμπού, αλλά ως θέμα ασφάλειας.

8 Τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος στο περιπτεράκι σας, εκτός από τα κλασσικά;

Όπως είπες κι εσύ.. εκτός από τα κλασσικά, μπορεί κάποιος να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΗ (και όλες τις εταιρίες παροχής ρεύματος), ΔΕΥΑΣ, ΕΦΚΑ, αλλά και λογαριασμούς από παρόχους τηλεπικοινωνιών.

9 Στην καραντίνα πως περάσατε;

Στην αρχή υπήρχε φόβος, επειδή ο ιός ήταν κάτι το άγνωστο για όλους μας, έπρεπε να διαχειριστούμε το φόβο των πελατών, το δικό μας φόβο, αλλά και των εταιριών που συνεργαζόμαστε. Στη συνέχεια λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Ως αποτέλεσμα ήταν να καταλάβουμε τη ζημία που κάνει το παρεμπόριο, βλέποντας το τζίρο από τις πωλήσεις τσιγάρων να ανεβαίνει, όσο το τελωνείο του Προμαχώνα ήταν κλειστό!

10 Τελικά που κατουράνε οι περιπτεράδες;

Μας εξυπηρετούν οι καλοί μας γείτονες! Που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΔΕΗ και τους ευχαριστούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

11 Σας έχει φλερτάρει ποτέ κάποιος πελάτης; Και αν ναι, με πιο τρόπο;

Φωτεινή: Ναι, κάποιοι με πολύ όμορφο τρόπο και διακρητικό. Και υπάρχουν και οι πιο “καυστικοί” που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση!

Ελένη: Ναι συμβαίνει. Κάποιες φορές το απολαμβάνεις και κάποιες είναι ενοχλητικό. Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται!