Μια λίστα για ένα καλά οργανωμένο επαγγελματικό ταξίδι

Όπως και να έχει, πιθανώς να είστε αρκετά ενθουσιασμένοι για το επερχόμενο επαγγελματικό σας ταξίδι. Τα ταξίδια είναι διασκεδαστικά και συναρπαστικά, άλλωστε! Ίσως ακόμη και να το περιμένετε με ανυπομονησία περισσότερο από την πραγματική πτυχή της εργασίας.

Είναι καλή ιδέα να είστε προετοιμασμένοι όταν ταξιδεύετε για δουλειά (ή για αναψυχή). Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το επαγγελματικό σας ταξίδι θα κυλήσει ομαλά:

Έχετε μαζί σας τα σωστά έγγραφα. Εάν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε τον προορισμό σας, βεβαιωθείτε ότι την έχετε στα χέρια σας πριν φύγετε. Και αν το διαβατήριό σας πρόκειται να λήξει εντός έξι μηνών από το ταξίδι σας, ανανεώστε το τώρα. Ενδέχεται να μην σας επιτραπεί η είσοδος στη χώρα χωρίς ισχύοντα έγγραφα.

Ενημερώστε τους ανθρώπους για το πού θα πάτε. Προωθήστε το δρομολόγιό σας σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας, ώστε να γνωρίζουν πού βρίσκεστε και πότε θα επιστρέψετε. Βεβαιωθείτε επίσης ότι κάποιος έχει τα στοιχεία του ξενοδοχείου σας, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Και μην ξεχάσετε να τους αφήσετε και έναν αριθμό επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης.

Κάντε την έρευνά σας. Μελετήστε τα μέρη και τα γεγονότα που θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, αν είναι πιθανό να επηρεάσουν αυτό που κάνετε – ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

 

Ετοιμάστε ελαφριά βαλίτσες – αλλά πάρτε μαζί σας όλα τα υπόλοιπα. Εκτός αν πρόκειται να πάτε κάπου που κάνει κρύο ή βρέχει, πάρτε μαζί σας ελαφριά ρούχα που μπορούν να πλυθούν στο νεροχύτη και να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Ένα μικρό νεσεσέρ ταξιδιού μπορεί να χωρέσει ένα μπουκαλάκι σαμπουάν και ένα σαπούνι, θα σας φανούν  εξαιρετικά χρήσιμα αν το ξενοδοχείο σας δεν σας τα παρέχει.

 

Αν θα χρειαστείτε ηλεκτρονικό υπολογιστή μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε σακίδια πλάτης Laptop, σε περίπτωση που δεν έχετε, καθώς θα είναι επίπονο για τη μέση σας να το κουβαλάτε όλη τη μέρα μαζί σας.