Πως να αποκτήσετε λεία μαλλιά

Το να έχετε λεία μαλλιά, μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα άπιαστο όνειρο. Τα λεία και απαλά μαλλιά, δεν είναι μόνο αισθητικά όμορφα, αλλά μπορούν και να στυλιζαριστούν πολύ πιο εύκολα. Στην συνέχεια θα βρείτε μερικές συμβουλές, για το πώς να αποκτήσετε λεία μαλλιά και για το πως να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioner καλής ποιότητας

Το θεμέλιο για να έχετε λεία μαλλιά, είναι η χρήση ενός ποιοτικού σαμπουάν και ενός εξίσου ποιοτικού conditioner. Αναζητήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο των μαλλιών σας.

Ένα καλό σαμπουάν και ένα καλό conditioner, θα σας βοηθήσουν να θρέψετε τα μαλλιά σας, και να γίνουν υγιή και λεία.

Αποφύγετε τα ντους με ζεματιστό νερό

Ενώ τα ζεστά ντους μπορεί να είναι υπέροχα στην αίσθηση, στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν κακό στα μαλλιά σας.

Το ζεστό νερό, μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια τους, κάνοντας τα ξηρά και φριζαρισμένα.

Αντ’ αυτού, επιλέξτε χλιαρό ή δροσερό νερό, όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια

Όταν χτενίζετε ή βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, κάντε μαλακές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια, για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, ξεκινώντας από τις άκρες τους και προχωρώντας προς τις ρίζες τους.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε το σπάσιμο των τριχών σας και το φριζάρισμα, κάνοντας τα μαλλιά σας πιο λεία και πιο υγιή.

Χρησιμοποιήστε έλαια

Τα έλαια μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να αποκτήσετε λεία μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα μαλακώνουν τα μαλλιά σας και αποτρέπουν το φριζάρισμά τους.

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα ειδικού λαδιού στα μαλλιά σας, εστιάζοντας στις άκρες και στις περιοχές που τείνουν να φριζάρουν.

Περιορίστε το styling με θερμότητα

Τα εργαλεία θερμικού styling, όπως είναι οι ισιωτικές, τα steampod και τα πιστολάκια parlux, όσο ωραίο αποτέλεσμα και αν δίνουν στα μαλλιά σας, δεν πρέπει να τα καταχράστε.

Αν θέλετε να επιτύχετε λεία μαλλιά, δεν είναι ανάγκη να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα εργαλεία, αλλά είναι καλό να τα περιορίσετε σε έναν βαθμό.

Μην αφήνετε τις άκρες των μαλλιών σας ακούρευτες

Το τακτικό κούρεμα, είναι σημαντικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λεία και υγιή.

Το κούρεμα των μαλλιών σας κάθε τρεις μήνες τουλάχιστον,  θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.